Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:38  |  09/08/2022

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ DELS GRUPS POLÍTICS - CRÒNICA 17 NOVEMBRE 2018

  • Articles d'opinió - Crònica 17 novembre 2018

    Articles d'opinió - Crònica 17 novembre 2018

24/11/2018

PSC - 25 de novembre: res a celebrar, molt a corregir

Hi ha dies al calendari, per sort no són gaires, envers els quals només podem tenir un desig i aquest no és altre que aquests dies deixin d'existir. El 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència masclista, és un d'aquests dies que ens farà feliços a totes i tots quan ja només sigui un record i no un dia de reivindicació i de record de totes aquelles dones que no han pogut arribar a veure-ho perquè la violència física ha acabat amb elles.

 

Una violència que fa que a data 2 de novembre els assassinats masclistes hagin estat ja cinquanta-cinc, cinc dels quals a Catalunya. Aquestes xifres fan pensar el pitjor, que és que es superarà la xifra de 2017, en el que van morir assassinades cinquanta-cinc dones. Al món cada quatre minuts una dona és violada i cada quinze segons una dona és agredida.

 

Amb tot, la violència física no és res més que la culminació d'altres tipus de violència menys visibles i moltes vegades normalitzats per bona part de la societat. Nombrosos micro masclismes estan instal·lats en el nostre dia a dia, formen part de la nostra vida i no acabem amb ells perquè, senzillament, moltes vegades no som conscients.

Desigualtats salarials que comporten dependència, discriminació en les carreres professionals, reiteració dels rols de gènere tradicionals que comporten la repetició d'actituds que fins i tot es veuen reflectides en l'educació dels nostres fills i filles.

 

Actituds com la gelosia o el control obsessiu dels moviments no són símptomes ni mostres d'amor sinó uns primers indicadors que no tenim pas la millor companyia, temporal o permanent, que podríem tenir.


Són molts, gairebé tots, els àmbits de la nostra vida diària on la violència masclista, que no cal que sigui física per a ser violència, va deixant la seva empremta.

 

Si posem atenció segur que, a casa, a l'eina, a l'escola, al carrer, als mitjans de comunicació, al món de l'esport i del lleure, podrem detectar actituds i maneres de fer, una de les quals és el llenguatge, que són la base perquè el masclisme s'arrapi a la nostra vida i ens obligui a marcar en el calendari un dia com el 25 de novembre.

 

Hem de perdre la por a corregir actituds, maneres de fer i de parlar, si realment volem canviar les coses i fer possible que el 25 de novembre passi a ser el Dia Internacional d'alguna cosa a celebrar.

 

ICV - Que no guanyin els de sempre!

Els bancs han tornat a guanyar. Aquesta vegada han sortit airosos d'una primera sentència del Tribunal Suprem sobre els impostos de les hipoteques. S'han imposat a la justícia estatal, fent recular i rectificar al mateix Tribunal. Això sí, Pedro Sánchez ha aprofitat per fer propaganda d'una nova Llei hipotecària que regularà de nou aquestes despeses, tot i que molt probablement les entitats bancàries repercutiran als clients (com sempre) els costos tributaris que hagin d'assumir.

 

Mentrestant l'Ajuntament de Montmeló va aprovar al darrer Ple, amb els vots favorables del PSC, l'abstenció d'ERC i els vots en contra d'ICV-EUiA, les Ordenances Fiscals per al 2019. Unes ordenances que considerem poc valentes i poc justes socialment, que preveuen una nova pujada lineal d'un 2% (després de 9 anys de pujades continuades) en la majoria dels impostos.

 

Si fa com els darrers anys, el govern municipal del PSC també ens anunciarà ben aviat, a bombo i plateret, els pressupostos "més socials" (un any més) de la història de Montmeló. Aquests pressupostos tan socials es van modificant durant l'any i en la seva execució final acaben assemblant-se ben poc als presentats inicialment. Llavors les justificacions habituals són que la gent no ha sol·licitat les ajudes o que no reunien els requisits per accedir-hi. De debò ens agradaria que els pressupostos i les partides socials que es presenten, s'acabessin executant en la seva pràctica totalitat. Esperem governar després de les eleccions del 2019 per revertir aquesta situació i canviar criteris i prioritats.

 

En qualsevol cas, per posar un exemple, ens preocupa que aquest curs 2018-2019 l'Ajuntament segueixi denegant ajuts de menjador a les escoles, mentre el "Mercat Solidari" s'ha dedicat darrerament a recaptar fons per a beques menjador i mentre unes 300 persones són ateses pel banc d'aliments de Càritas parroquial.

 

I ens preocupa també molt, i per això vam presentar una moció al Ple en aquest sentit, que la Generalitat apliqui criteris mercantilistes per lliurar el servei de menjadors escolars públics al millor postor. Com demanàvem a la moció, que va ser aprovada per majoria absoluta, volem que s'aturin els treballs del nou Decret de menjadors i que s'enceti un debat sincer amb la comunitat educativa. Volem que es creï, consensuadament, un nou marc regulatiu de l'espai del migdia a les escoles, donant prioritat a la qualitat alimentària i educativa, a la inclusió social i al reconeixement laboral com a educadores de les monitores i monitors de menjador.

 

En definitiva, creiem que cal reclamar drets bàsics a les administracions i rendiment social de comptes dels nostres impostos. Es tracta de guanyar totes i tots una mica més, d'empoderar-nos, perquè deixin de guanyar tant els de sempre.

 

ERC - A punt de finalitzar el 2018

A punt de finalitzar el 2018, la mirada de tots i totes ja se situa en un 2019 que ens durà a eleccions municipals. Han passat ràpids aquests 4 anys de legislatura en els quals hem tornat a ser dins del consistori i hem pogut treballar per Montmeló.

 

Han estat uns anys carregats d'intensitat política en què el poble català s'hi ha vist més representat que mai, amb un procés cap a la República Catalana que encara no ha finalitzat.

 

ERC Montmeló ha treballat dins i fora de govern perquè Montmeló fos present en aquest procés, donant suport a mocions i iniciatives amb l'únic propòsit de millorar l'estat de benestar dels nostres ciutadans, defensar els nostres drets, les nostres llibertats i fent que la veu del poble s'escolti alta i clara, ja que una república sense el poble, no podrà existir mai.

 

Aquest és el nostre ADN, el republicà, el del poble, el de la veu de tots, el del respecte mutu i el de la llibertat. Hem treballat a govern, buscant la manera de participar i fer participar el poble de les decisions que es prenen, per tal de fer un poble de tots i per a tots, i així és com volem seguir fent-ho.

 

Ara tenim més experiència, tenim més ganes que mai, i el dret i el deure de vetllar perquè la República sigui efectiva, que la llibertat sigui real i els drets dels ciutadans es respectin. Volem fer un poble on tots ens trobem representats i arrelats, és per això que volem escoltar les vostres veus i conèixer les vostres opinions.

 

Enguany, s'ha constituït la secció local de Jovent Republicà al nostre poble, gent jove i amb empenta, amb una visió fresca i emprenedora de com ha de ser Montmeló, per escoltar i fer participar també als qui seran el futur del nostre país.

 

Acosta-t'hi! Confia-hi! Participa en un projecte de poble diferent! Volem escoltar i ser la teva veu! Pots contactar amb nosaltres a través dels correus: grup.erc@montmelo.cat; amonserrat@montmelo.cat; o bé per facebook i twitter.

 

Per un Montmeló més nostre!Data de modificació: 26/11/2018 10:05:53