Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:29  |  30/09/2022

Data i hora oficial

El temps

RECOLLIDA DE MATERIAL ESCOLAR EN SOLIDARITAT AMB MISSIRAH

  • Escola Fadiamé Sylla de Missirah

    Escola Fadiamé Sylla de Missirah

26/11/2018

L'associació Solidarité i el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Montmeló, comencen una campanya solidària per recollir material escolar per a l'escola Fadiamé Sylla de Missirah, al Senegal.

 

Solidarité conte a Montmeló amb una àmplia representació de ciutadania senegalesa, majoritàriament procedents de la ciutat de Missirah. Aquest municipi està situat al nord de la desembocadura del riu Gabon, a uns 450 km de la capital del Senegal, Dakar. Actualment compta amb un institut i quatre escoles. Una d'elles és l'escola Fadiamé Sylla, on van més de 700 nens i nenes que disposen d'escassos recursos materials per dur a terme amb normalitat les classes.

 

Per això, l'associació Solidarité va presentar un projecte per recollir material escolar bàsic: llibretes, bolígrafs, llapis, colors, gomes, etc. i fer-los arribar a aquest centre educatiu del Senegal. Aquest projecte s'ha consolidat de manera real amb l'ajuda del i col·laboració de l'Ajuntament, del Consell de Cooperació i Solidaritat de Montmeló i la UBCM.

 

Durant les dues últimes setmanes de novembre, establiments de la UBCM disposaran de "caixes solidàries", on la ciutadania de Montmeló podrà aportar material escolar bàsic pa enviar a una escola de primària de la ciutat de Missirah, al sud-oest del Senegal.

 

Aquesta serà la primera acció de la campanya "Montmeló amb Missirah". El següent pas serà la realització d'una jornada solidària el dissabte 1 de desembre, a la plaça de la Vila, on la ciutadania podrà donar material o bé col·laborar en les parades de les ONG i de les entitats municipals que col·laboraren a la festa.

 

Tot em material recollit s'enviarà a Dakar i al gener, una representació de Solidarité farà arribar tots els bidons solidaris plens de material a l'escola Sylla de Missirah.

 

La campanya té un triple objectiu: el principal és aconseguir reunir la màxima quantitat de material escolar per a l'escola senegalesa. Però a més es pretén integrar de manera activa les entitats representatives d'altres cultures en el teixit associatiu de Montmeló. Finalment la campanya vol posar de manifest que signifiquen els fluxos migratoris de zones més vulnerables a països desenvolupats. Per això, el dia 1 de desembre s'inaugurarà una exposició de Metges del Món al vestíbul de l'Ajuntament, sota el nom "Persones que és Mouen, Qüestió de dret".Data de modificació: 29/11/2018 19:32:00