Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:15  |  12/04/2021

Data i hora oficial

El temps

LA SETMANA DE LA CIÈNCIA A MONS OBSERVANS

  • Setmana de la ciència a Mons Observans

    Setmana de la ciència a Mons Observans

  • Poblat ibèric del Puig del Castell

    Poblat ibèric del Puig del Castell

16/11/2018

A causa de les pluges de dijous i de la previsió de més pluges per dissabte tarda i diumenge al migdia els actes de la Setmana de la Ciència a Mons Observans es limitaran a les activitats que es poden fer a l'interior del punt d'informació del jaciment: la conferència dedicada al poblat ibèric del Puig del Castell de Samalús i el taller infantil Ciència amb toga.

 

Si el temps ho permet també es farà la visita teatralitzada al recinte arqueològic però queda anul·lada l'actuació dels Armats perquè no poden desfilar amb el terreny enfangat i el taller d'arqueologia perquè l'aula també està enfangada. Moltes gràcies i disculpeu les molèsties.

 

Malgrat els impediments meteorològics, el 18 de novembre l'assentament romà de Mons Observans us convida a celebrar la Setmana de la Ciència amb una jornada de portes obertes adreçada a tots els públics.

 

Conferència
L'activitat central de la jornada serà una conferència que enguany impartirà l'arqueòleg Marc Guàrdia i que, sota el títol de “Romanitzant Lauro. La fase republicana del Puig del Castell de Samalús”, estarà dedicada al jaciment del Puig del Castell, el qual recentment ha estat identificat amb l'antiga ciutat ibèrica de Lauro. Les darreres campanyes d'excavació dirigides per en Marc han posat al descobert una ocupació d'època romana republicana que, contemporània a Mons Observans, està aportant dades importants per al coneixement del procés de romanització de l'antiga Laietània ibèrica.

 

Jornada de portes obertes al recinte arqueològic

La Setmana de la Ciència és una iniciativa promoguda per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació que té per objectiu apropar la ciència i la tecnologia a tots els públics. Hi participen universitats, instituts, escoles, biblioteques, museus i altres institucions culturals i educatives d'arreu del país i enguany arriba a la seva 23a edició. L'assentament romà de Mons Observans s'hi adhereix cada any per presentar els resultats de la recerca arqueològica vinculada al jaciment i per donar a conèixer als més menuts l'apassionant món de l'arqueologia.

 Data de modificació: 16/11/2018 14:56:59