Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:10  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

LA FUNDACIÓ CIVIO PRESENTA EL PORTAL "ON VAN ELS MEUS IMPOSTOS?"

  • Presentació del portal "On van els meus impostos?", de Civio

    Presentació del portal "On van els meus impostos?", de Civio

  • Presentació del portal "On van els meus impostos?", de Civio

    Presentació del portal "On van els meus impostos?", de Civio

16/11/2018

Divendres 9 de novembre, La Fundació Civio va realitzar a la Sala de la Concòrdia la presentació del portal "On van els meus impostos", amb les dades pressupostàries de l'Ajuntament de Montmeló.

Civio ha recollit totes les dades l'Ajuntament des de l'any 2012 fins a l'exercici a actual de 2018, i ha realitzat un treball estadístic exhaustiu que s'ha incorporat al portal "On van els meus impostos?". Aquest portal ofereix una visualització ràpida i molt entenedora del pressupost municipal.

Durant la xerrada de presentació del portal, Civio explicarà tots els detalls de les dades de l'administració municipal. El portal ofereix un funcionament molt intuïtiu, a base de gràfics, i molt aclaridor per a tot el públic que desitgi consultar les xifres. En el portal es poden consultar les dades de diferents maneres. Es pot tenir una visió global de les despeses i dels ingressos anuals, o bé es pot tenir una visió per polítiques. D'aquesta forma, la ciutadania pot fer en tot moment una comparativa de com ha canviat durant aquests sis anys la distribució pressupostària de l'Ajuntament.

A més de les dades generals i de com es distribueix per àrees el pressupost municipal, el portal ofereix la possibilitat de personalitzar les xifres. Després d'introduir una sèrie de dades, cada persona pot veure quan aporta a les arques municipals i com es distribueixen els diners dins del pressupost anual. Amb aquest servei, l'Ajuntament fa un pas més per oferir a la ciutadania una informació transparent i rigorosa.

Totes les dades es poden veure en gràfiques o bé per taules numèriques. Cada apartat té subapartats detallats de cada partida pressupostària. Aquestes dades es poden compartir a les diferents xarxes socials per tal de crear un flux d'opinió i preguntes entre la ciutadania i l'administració i aclarir qualsevol dubte.

Durant la presentació, l'alcalde Pere Rodríguez va valorar molt positivament aquesta nova eina de consulta amb la qual, l'Ajuntament fa un pas més cap a la política de comunicació transparent i participativa entre la població i l'administració local.

Destacar finalment que Montmeló és el setè municipi català que participa en aquest projecte. El portal "On van els meus impostos" de Civio es pot consultar directament des del bàner del web municipal montmelo.cat.

 

 


Sobre Civio
La Fundació Civio ha fet possible que ara com ara més de 17,1 milions de persones puguin consultar els pressupostos locals o autonòmics de forma visual i fàcilment comprensible. Ajuntaments grans com Barcelona o Madrid i altres no tan grans com Polinyà, La Vall d'Uixò o Santa Coloma de Gramenet ja han incorporat al portal el projecte DVMI.Data de modificació: 16/11/2018 11:50:55