Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:22  |  01/07/2022

Data i hora oficial

El temps

L’AJUNTAMENT CREARÀ UN CENS D’ADN D’ANIMALS PER SANCIONAR ELS AMOS INCÍVICS

  • cens d’ADN d’animals

    cens d’ADN d’animals

3/11/2018

Un altre punt aprovat durant el passat ple d'octubre ha estat la modificació inicial de l'ordenança municipal sobre la tinença i la protecció d'animals domèstics de companyia.

 

L'aspecte més important d'aquesta modificació és la creació d'un cens d'ADN d'animals per tal d'identificar més fàcilment les infraccions dels propietaris que deixen els excrements de la seva mascota a la via pública. A hores d’ara, la Policia Local només podia sancionar un propietari de gos si enxampaven l’animal ‘in fraganti’ defecant al carrer i l’amo no recollia l’excrement.

 

Una vegada aprovada la modificació de l’ordenança, començarà el procés de contractació de l’empresa que farà el servei. Durant els dos primers mesos el cost de la inscripció al cens l’assumirà l’ajuntament. El grup majoritari de l'oposició es va abstenir, considerant que la mesura pot provocar un "efecte bumerang" i reduir el nombre de gossos censats. Per la seva banda, el grup de govern confia plenament en aquest sistema de control, que ja s'aplica a diferents municipis de la comarca. L'experiència del poble veí de Parets parla d'una reducció dels excrements de gos del 60% i en cap cas s'ha vist reduïda la xifra d'animals censats.Data de modificació: 06/11/2018 08:27:27