Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:54  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

HA SORTIT EL BUTLLETÍ MUNICIPAL CRÒNICA 016 DEL MES D'OCTUBRE

  • Crònica 16 octubre 2018

    Crònica 16 octubre 2018

17/10/2018

EDITORIAL : Al servei de la nostra gent gran

 

Ja és una tradició totalment arrelada que el mes d'octubre a Montmeló, sigui el mes dedicat a la nostra gent gran, amb celebracions en les quals participen, a més de la mateixa gent gran, infants, joves i públic adult.

 

A més de les activitats d'octubre, l'Ajuntament a través de la Regidoria d'Acció Social, porta a terme una tasca continuada al llarg de tot l'any, oferint a les persones grans del municipi aquells serveis i recursos adreçats específicament a la cobertura de les seves necessitats. Des de la nostra institució posem a l'abast una àmplia cartera de serveis específics per aquest col·lectiu que sovint pot trobar-se en situacions de vulnerabilitat:

 

El servei d'atenció a les persones amb dependència, informa, orienta i assessora els tràmits de sol·licitud d'ajuts d'aquelles persones que necessiten suport a les activitats de la vida quotidiana. El servei d'atenció domiciliària té el doble vessant d'atenció personal i neteja de la llar, realitzant una tasca preventiva, assistencial, educativa i de suport personal a la llar.

 

El servei de teleassistència té un caràcter preventiu i de proximitat, oferint de forma gratuïta, a les persones amb dependència i a les persones cuidadores, un suport per a continuar vivint en el seu entorn habitual. Actualment compta amb un total de 157 aparells de teleassistència i 27 detectors de foc o fum.

 

El servei Dinar en Companyia atén a 40 usuaris, és a dir el 100% de la capacitat registral del servei i, fa possible que les persones beneficiàries tinguin una alimentació saludable i adequada a les seves necessitats, descarregant-les d'activitats feixugues com la compra i l'elaboració dels àpats.

 

El Banc d'ajudes tècniques ofereix orientació personalitzada en casos de dificultat de mobilitat, tot dotant-los d'ajuts tècnics que millorin la seva autonomia i qualitat de vida, de la mateixa manera que ho millora el Programa d'Arranjament d'Habitatges, nascut amb l'objectiu de millorar les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica de les seves llars.

 

El Programa "Respir" que ofereix la Diputació de Barcelona, té l'objectiu de donar suport a les persones cuidadores que atenen persones grans assistides, a través d'estades temporals i programades a recurs residencial.

El centre de dia de Can Dotras és un servei d'atenció diürna que complementa l'atenció pròpia de l'entorn familiar i que s'adreça a persones de seixanta-cinc anys i més que es puguin trobar en situació de dependència i que necessitin supervisió i assistència per a la realització de les activitats de la vida diària.

 

Per últim, no vull oblidar-me del Casal de la Gent Gran de Montmeló, que és el centre neuràlgic de la majoria d'activitats que entre el 22 i el 28 d'octubre es portaran a terme. Aquest espai acull durant tot l'any, tallers, cursos, xerrades i tot un munt d'activitats, a més d'una sèrie de serveis diaris. La gestió conjunta entre l'Ajuntament i la Junta del Casal fa possible que una important quantitat de gent gran del municipi gaudeixin diàriament d'un espai on portar a terme totes les inquietuds i necessitats pròpies de la gent gran.

 

És un repte de futur, que els serveis oferts es puguin ampliar i adequar a les noves demandes i situacions canviants de la societat actual, atès que el perfil d'aquest col·lectiu abasta persones amb característiques i necessitats molt diverses. Aquesta setmana dedicada a la nostra gent gran, ens ha de permetre valorar tots aquests serveis públics que fan possible l'objectiu de l'envelliment actiu i dels quals ens sentim partícips.

 

Carme Palacios, Regidora de Gent Gran i Serveis Socials

 Data de modificació: 18/10/2018 10:49:12