Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:58  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

CAP DE SETMANA IBÈRIC, UNA NOVA MIRADA A MONS OBSERVANS

  • La mirada d'Akaïs

    La mirada d'Akaïs

3/10/2018

dissabte 6 i el diumenge 7 d'octubre se celebra arreu de Catalunya el Cap de Setmana Ibèric, durant el qual els principals jaciments ibers de les terres catalanes obren les seves portes per descobrir com era la vida abans de l'arribada dels romans, ara fa més de 2.000 anys.

 

L'assentament romà de Mons Observans és una de les primeres construccions que els romans bastiren en aquestes terres i exemplifica molt bé aquest moment de canvi que havia d'aconduir a la desaparició de la civilització ibèrica.

 

Per aquest motiu, l'any 2016 es va presentar una nova visita teatralitzada -La mirada d'Akaïs- en la qual una esclava ibera mostra el praesidium romà de Can Tacó–Turó d'en Roina des del punt de vista de la població indígena que habitava el Vallès segles abans que s'iniciés el procés de romanització.

 

Akais acompanyarà les persones visitants a fer un recorregut pels diversos espais de treball que conformen el jaciment: els magatzems, la cuina, les cisternes... i reflexionara en veu alta sobre el paper que van tenir els romans en la desaparició de la cultura ibèrica, explicant com van viure els ibers aquest moment de canvi en el qual van perdre, fins i tot, la seva pròpia llengua, avui encara indesxifrada.

 

Aquesta visita es programa un cop l'any coincidint amb el Cap de Setmana Ibèric. També s'organitza de forma concertada per a grups prèvia petició. Enguany es farà el diumenge 7 d'octubre a les 11 del matí. Us hi esperem!Data de modificació: 03/10/2018 11:27:59