Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:27  |  10/08/2022

Data i hora oficial

El temps

EL CONSORCI BESÒS-TORDERA LLIURA ELS PREMIS "DESCOBREIX" EL RIU"

  • Foto de grup dels infants guanyadors del concurs

    Foto de grup dels infants guanyadors del concurs

22/9/2018

El tòtil dibuixat per Nin Martínez i Bardés, de Castellar del Vallès, ha estat seleccionat per inspirar el logotip del programa educatiu per a aquest nou curs

 

Famílies, estudiants, mestres i directors d’escoles i instituts han omplert, aquest dijous a la tarda, la Sala d’Actes del Consorci amb motiu del lliurament de la segona edició dels Premis “Descobreix el riu”, corresponents al Concurs de Fotografia –adreçat als alumnes d’ESO– i al Concurs de Dibuix –per als estudiants de primària–, en què han pogut participar aquells estudiants que han realitzat alguna de les activitats del programa educatiu del Consorci durant el curs 2017-2018.

 

Joan Vila, president del Consorci, ha obert aquest acte tot destacant “la importància de la implicació de famílies i escoles per aconseguir que nens i nenes coneguin que cal preservar els entorns fluvials i el medi ambient”. “Amb la feina de tots aconseguirem un món una mica millor”, ha conclòs.

 

Per la seva banda, Neus Garcia, vicepresidenta, ha agraït la participació dels estudiants en aquests concursos, “dissenyats per apropar els nens a la natura d’una manera divertida i lúdica”, i l’aposta que fan les escoles pel programa educatiu “Descobreix el riu”. “El passat curs 2017-2018 vam passar pel nostre programa més de 5.000 estudiants”, ha matisat.

 

Tant Vila com Garcia, juntament amb els membres del jurat, han estat els encarregats de lliurar els guardons.

Premis Concurs de Fotografia

 

Júlia Forné Cot, estudiant d’ESO a l’Institut Pic del Vent (Caldes de Montbui), s’ha endut el 1r Premi del Concurs Fotogràfic –dotat amb un xec regal valorat en 150 euros per a la compra de material escolar i un diploma-, amb la seva fotografia Riera, presa a la riera de Caldes. A més, aquesta fotografia guanyadora serà portada del pròxim Butlletí Besòs Tordera.

 

Per la seva banda, la fotografia de Marina Álvarez Farré, de l’Escola Pia Granollers, titulada Cristal·litzat, on es pot veure part de la desembocadura del Besòs, s’ha emportat l’Accèssit d’Instagram, ja que ha estat la fotografia que ha rebut més vots, amb un total de 128, al canal d’Instagram del Consorci durant el període de votació, que va tenir lloc entre el 2 i el 16 de juliol. L’altre Accèssit d’aquest concurs ha estat per a Mariona Vicent Domènech, alumna de l’Escola Cervetó (Granollers), per La meva mirada al Congost. Els dos accèssits han rebut diploma i un xec regal valorat en 70 euros. La temàtica d’aquesta segona edició del concurs era “La teva mirada al riu”.

 

Premis Concurs de Dibuix

D’entre les més de 400 propostes rebudes per participar en aquest segon Concurs de Dibuix, adreçat als estudiants d’Educació Primària, el jurat ha hagut de fer un gran esforç per seleccionar el primer premi (dotat amb un diploma, xec regal valorat en 100 euros per a la compra de llibres i material escolar i una estada gratuïta de 3 dies de colònies d’estiu a l’Escola de Natura de Vallcàrquera) i els dos accèssits (diploma i xec regal de 50 euros) dins de cada cicle. En aquesta segona edició, els nens i nenes havien de dibuixar un tòtil.

 

La guanyadora del 1r Premi de Cicle Inicial ha estat Lucia Martín Perea, de l’Escola Font Freda, de Montcada i Reixac. Neus Pérez España, de l’Escola Sant Esteve, de Castellar del Vallès; i Vicente López Redo, també de l’Escola Font Freda, s’han endut els dos Accèssits.

 

El dibuix de Nin Martínez i Bardés, de l’Escola Emili Carles Tolrà (Castellar del Vallès), ha estat seleccionat 1r Premi de Cicle Mitjà. En aquesta ocasió, els Accèssits han anat a parar a mans de Ruben Guedes Meira, de l’Escola Pompeu Fabra, de Sant Adrià de Besòs; i Berta Barbany i Sayol, de l’Escola Pau Casals, de Montmeló.

Els últims guardons lliurats han estat els corresponents al Cicle Superior. El 1r Premi ha estat per a Joel Fernández Castro, de l’Escola L’Estel, de Granollers. Sara Meziani Azouagh, alumna d’aquest mateix centre, ha obtingut també un dels Accèssits en aquesta categoria. L’altre, se l’ha endut Ana Maria Dicha, de l’Escola Pilar Mestres-Jaume Torrens, de La Roca del Vallès. 

 

Un dels moments més emotius de la tarda ha estat quan s’ha donat a conèixer el dibuix seleccionat per inspirar la imatge del programa educatiu per a aquest curs escolar. Aquesta menció especial se l’ha endut el tòtil del Nin Martínez i Bardés, que molt content ha recollit, de mans del president del Consorci, Joan Vila, un quadre amb el nou logotip.

 

Els centres educatius de tots els estudiants guardonats han rebut xecs regals per a la compra de material pels mateixos imports que els seus alumnes.Data de modificació: 27/09/2018 19:59:00