Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

16:24  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ DELS GRUPS POLÍTICS - CRÒNICA SETEMBRE 2018

 • Articles d'opinió - Crònica 15 setembre 2018

  Articles d'opinió - Crònica 15 setembre 2018

18/9/2018

PSC - Montmeló: Un poble en transformació

No haurà acabat l'any 2018 que ja podrem gaudir del primer gran espai que Montmeló ha recuperat després de més de 100 anys de la ferida oberta que va suposar la línia de ferrocarril Barcelona-Granollers. La finalització de les obres de la primera fase d'integració urbana de la llosa coincidirà pràcticament en el temps amb l'adjudicació de les obres de la segona fase d'aquesta integració urbana, la que va des de l'Avinguda Pompeu Fabra fins a la zona de l'escorxador.

 

Queda així perfectament acreditat que l'addenda de 2010 al protocol signat amb Adif el 2005, va ser tot un encert, malgrat que algú ha volgut fer creure, sense arguments polítics, tècnics ni econòmics, que era millor haver-se quedat en la situació que es troben poblacions com ara Vilafranca del Penedès. Tot el que es fa i es farà sobre la llosa no s'hauria pogut pagar mai, ni amb recursos propis ni amb endeutament.

 

Tot plegat tindrà lloc quan les obres d'intervenció a la carretera BV5003 encetaran la segona fase, que és l'adequació de la zona que va des de les piscines fins on hi era l'antic pont del tren.

 

Montmeló, un poble amb un nucli urbà de tan sols un quilòmetre quadrat veurà consolidada així una transformació del centre que es va iniciar amb la primera fase de la intervenció a la carretera BV-5003, a la plaça de la Vila i al carrer Vic.

 

Les societats vives són societats, en continua transformació i aquesta transformació no afecta tan sols als usos i costums, o si es vol a les modes amb les quals els individus gestionen la seva vida en comú. Els escenaris on les societats es desenvolupen també han de respondre a noves necessitats o requeriments. Mobilitat, medi ambient, civisme, solidaritat i sostenibilitat són alguns d'aquests requeriments als quals els poders públics han de donar resposta.

 

Aquesta voluntat d'adequació a les necessitats de la ciutadania de Montmeló ha estat la premissa dels diferents governs de progrés amb els que el PSC ha gestionat, amb la confiança de la majoria dels seus habitants, al llarg dels darrers trenta-cinc anys, la transformació del seu poble per tal d'aconseguir que les persones siguin l'eix central de qualsevol actuació, i així seguirà sent mentre es renovi aquesta confiança.

 

ICV - 25 propostes per començar a canviar Montmeló

Coincidint amb el relleu del PSC a l’Alcaldia de Montmeló, amb la renúncia d’Antoni Guil i l’entrada del nou alcalde Pere Rodríguez, el nostre grup municipal ha continuat fent el mateix que durant tota la legislatura: propostes i projectes per canviar Montmeló.

 

En el mateix Ple del relleu el nostre portaveu, Jordi Manils, va presentar 25 propostes que creiem urgents, realitzables a curt termini i que mereixerien diàleg i debat:

 

1- Recuperar consens pel desenvolupament de la integració urbana del soterrament, en base a un nou acord amb ADIF.

 • 2- Abordatge urgent del greu problema d'habitatge a Montmeló.
 • 3- Decàleg intern de transparència municipal.
 • 4- Pla específic contra les violències masclistes, amb pressupost propi.
 • 5- Redefinició de l'estratègia de Formació Ocupacional i Formació Professional.
 • 6- Avaluació i redefinició de la Borsa de Treball i de la G2M.
 • 7- Anàlisi rigorós de la viabilitat de disposar d'un servei públic de tanatori a Montmeló, amb gestió pública.
 • 8- Estudi global de mobilitat viària i ferroviària, d'accessibilitat i d'aparcament al municipi.
 • 9- Replantejament del sistema de neteja viària i de recollida de residus.
 • 10- Aposta decidida per les energies renovables i els acords contra el canvi climàtic.
 • 11- Acord per una estratègia local sobre el futur del Circuit i el seu entorn.
 • 12- Pla de xoc per l'emancipació juvenil.
 • 13- Aposta local per l'educació pública i el diàleg amb la comunitat educativa.
 • 14- Anàlisi i pla d'accions contra l'incivisme i la inseguretat.
 • 15- Replantejament del sistema de taxes públiques i del sistema d'ajudes socials: anàlisi de sistemes de major justícia social.
 • 16- Convertir Montmeló en “Municipi amic dels animals”, d’acord als estàndards de les ONGs.
 • 17- Agenda de protecció ambiental i desenvolupament sostenible, digna i seriosa.
 • 18- Estratègia local per al foment de l'esport popular i de base.
 • 19- Aposta per un poble cohesionat, inclusiu i multicultural.
 • 20- Exigència d’ampliació de la residència Can Dotras, i el nombre de places ofertades.
 • 21- Acord per a la ubicació definitiva i el finançament de la nova Biblioteca Municipal.
 • 22- Incorporació de polítiques de participació ciutadana real.
 • 23- Estudi per a la recuperació a mans públiques dels serveis municipals externalitzats.
 • 24- Democratització dels òrgans de propaganda del govern, per convertir-los en òrgans d'informació de tot el municipi.
 • 25- Dignificació de les funcions de l'oposició.

 

ERC - Un altre 11S, i ara què?

Els catalans hem tornat a complir, hem tornat a demostrar que no renunciem a les nostres aspiracions, al nostre dret, al nostre país.

 

Hem sortit al carrer, fent callar aquells que diuen que som minoria, aquells que no ens creuen, que no ens volen creure, que no volen escoltar i al final ho hauran de fer.

 

Hem demostrat que som un país unit, un país que s'aixeca cada cop que rep, que s’aixeca a cada injustícia, a cada retallada dels nostres drets i que així ho seguirem fent fins que aconseguim el nostre objectiu.

 

I ho farem a la nostra manera: pacíficament, però convençuts, tal i com hem demostrat quan  hem respost a cada provocació, resistint i sense renunciar-hi.

 

Són molts els anys que portem perseguint el nostre somni. Són molts els cops rebuts i molts montmelonins que ens han deixat i no han vist fet realitat aquest somni , però mantenim encesa la flama de la il·lusió i ara tenim aquest somni més viu que mai.

 

Se'ns presenta una tardor plena d'actes i reptes, tenim a prop el primer aniversari de l'1 d’octubre amb un record ben viu del que va representar: una victòria de la democràcia, una victoria del poble que va aguantar el cops d'aquells que es fan dir demòcrates i no ho són.

 

L’11 de setembre va ser una jornada que, com sempre, es va organitzar de manera festiva, participativa i de respecte; aquesta és la manera de fer del poble català.

 

Es manté a la nostra memòria el patiment de molts dels que van sortir malparats per defensar allò que és el simbol més clar de la democracia: LES URNES.

 

Però també es manté a la nostra memòria, la capacitat que tenim els catalans de fer pinya per defensar allò que ens volen pendre o resistir davant d’allò que ens volen imposar.

 

I és que, com deia un conegut president, els catalans “hacemos cosas”, i les fem amb seny, i tornarem a aixecar-nos a cada cop rebut.

 

No podran res contra un poble unit, alegre i combatiu”.

 

Si voleu posar-vos en contacte amb el grup municipal de ERC podeu fer-ho a través de les xarxes i per mail:Data de modificació: 26/11/2018 10:06:31