Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:55  |  21/04/2021

Data i hora oficial

El temps

HA SORTIT EL BUTLLETÍ MUNICIPAL CRÒNICA 015 DEL MES DE SETEMBRE

  • Crònica 15 setembre 2018

    Crònica 15 setembre 2018

18/9/2018

EDITORIAL: Un  Montmeló de tots i totes

 

Aviat farà dos mesos des que sóc Alcalde de Montmeló després que el passat 21 de juliol prengués possessió del càrrec en substitució d’Antoni Guil.

 

Han estat unes setmanes molt intenses de reunions sobre la preparació del curs que comença i que està ple de projectes en execució o planificats. Tinc il·lusió de treballar pel meu poble i ambició per fer de Montmeló un lloc millor i més amable per a tothom.

 

Vull dedicar aquestes primeres línies, però, a compartir amb vosaltres una de les sorpreses més importants per a mi d’aquestes primeres setmanes com a alcalde.

 

No m’ha sorprès la complexitat normativa o pressupostària de l’administració local, tampoc la dificultat de gestionar una organització de més de 200 persones amb recursos escassos. No ha estat una novetat descobrir que són moltes les visions i interessos contraposats i fins i tot oposats sobre qüestions que a priori hom consideraria de consens. Tampoc ho és la planificació urbanística o el disseny futur del nostre municipi, ni la planificació estratègica des del punt de vista de la promoció econòmica i el desenvolupament local.

 

La meva sorpresa ha estat constatar la immensa quantitat de recursos públics, de diners de tots, que l’Ajuntament ha de destinar a la neteja, reparació, manteniment i substitució d’elements fets malbé a la via pública.

 

No és un element diferencial del nostre poble, però considero que cal una reflexió conjunta de l’enorme cost que té per al pressupost municipal la realització d’actuacions que es podrien evitar només amb un comportament més cívic per part de tots.  Per exemple cal recollir mobles abandonats a la via pública sense previ avís, o bancs, fanals i papereres trencades per un mal ús o una bretolada; altres vegades s’han de netejar les parets pintades o anar amb compte amb les deixalles abandonades a la via pública o redistribuir en papereres residus dipositats en contenidors on no toca. Els animals de companyia fan les seves necessitats en voreres, arbres o façanes…i cal netejar-les.

 

Aquests i altres comportaments ens obliguen a dedicar personal, materials i recursos que paguem entre tots per mantenir l’espai públic en les condicions d’ús que tots desitgem i exigim.

 

Sabem que és difícil evitar que les arrels dels arbres aixequin les voreres, que l’herba creixi o que els arbres deixin caure fulles quan és el temps. També és normal que els llums dels fanals es fonguin o que el mobiliari públic s’hagi de reposar quan porta anys d’ús. No hauria de ser tan difícil, però, que tots identifiquéssim l’espai públic com a part del nostre patrimoni col·lectiu i, per tant, com un bé que cal conservar per part de tots i totes.

 

Us imagineu quantes coses més podríem fer com a poble si tot aquell personal i recursos dedicats a solucionar problemes clarament evitables es poguessin destinar a millorar encara més el nostre poble?

 

És per això que en els propers mesos posarem en marxa accions concretes, fent especial incidència en la nostra ordenança de civisme per tal de millorar l’estat de la nostra via pública. Farem els possibles per conscienciar a tothom sobre els comportaments incívics que generen un perjudici per a tota la ciutadania de Montmeló.

Montmeló és de tots i de totes, i per tant de tots i de totes és la responsabilitat també, del municipi que volem tenir.

 

La responsabilitat del civisme no pot recaure únicament en l'Ajuntament, sinó que ha de recaure, especialment, en tots i cada un de nosaltres quan observem comportaments incívics.

 

Pere Rodríguez, Alcalde de Montmeló 

 

Crònica 015 setembre 2018 en PDF

 Data de modificació: 20/09/2018 10:03:23