Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:25  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

TOT A PUNT PER A LA SETMANA DE LA MOBILITAT A MONTMELÓ

  • Setmana de la Mobilitat 2018 - Activitats

    Setmana de la Mobilitat 2018 - Activitats

  • Setmana de la Mobilitat 2018 - Tot sobre bici

    Setmana de la Mobilitat 2018 - Tot sobre bici

12/9/2018

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Sota el lema 'Combina i mou-te!', la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament. Montmeló també es mobilitzarà a partir d'aquest diumenge 16 i fins al 22.  Per això, el departament de medi ambient i mobilitat ha organitzat tot un seguit d'activitats que recullen els objectius de la Setmana Europea de la Mobilitat 2018.

La primera de les activitats serà una caminada nòrdica aquest diumenge. Aquesta activitat es realitza en col·laboració amb el departament de salut i pretén posar de manifest com afecta a la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física. Per això, que millor que una caminada per l'Anella Verda, amb la tècnica de la marxa nòrdica. Les persones interessades poden demanar informació i fer la preinscripció prèvia, ja que hi haurà servei de préstec de pals.

Els centres escolars del municipi també prenen part activa durant la Setmana de la Mobilitat, amb diferents caminades des del dia 17 fins al dia 20. Les escoles Sant Jordi, Pau Casals i l'Institut, sortiran a caminar pels camins verds de Montmeló. Serà una manera de potenciar un retrobament dels infants i dels joves amb els espais del municipi, d'una forma saludable i relaxada.

Per la seva banda, l'alumnat de l'Aula Oberta de l'INS faran una caminada per tal de calcular i d'identificar els millors itineraris entre els diferents equipaments públics del municipi. I les persones usuàries del Trencadís realitzaran un recorregut pel nucli urbà de Montmeló, per tal de detectar les barreres arquitectòniques amb què es poden trobar les persones amb mobilitat reduïda.

La policia Local seran els encarregats de fer la campanya informativa sobre els vehicles contaminants els dies 19 i 20 i el dia 21 (dia sense cotxes) es realitzarà un tall dels carrers d'accés als diferents centres escolars. Amb aquestes accions es vol estimular un comportament ciutadà, en relació amb l'ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d'emissió de gasos que provoquen l'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

El Museu de Montmeló col·laborarà el dia 21 en la caminada cultural. Es tracta d'un recorregut, a peu i guiat, pels diferents indrets històrics i d'interès patrimonial de Montmeló. Serà una manera saludable de conèixer el municipi i la seva riquesa cultural.

La Setmana de la Mobilitat finalitzarà dissabte 22 amb una jornada dedicada a la bicicleta. L'establiment Sobrebici amb col·laboració a la UBCM, organitza una bicicletada familiar, amb servei de taller de bicicletes i botifarrada final, a la plaça del Mil·lenari. L'objectiu és impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

 

  • Per a participar en algunes d'aquestes activitats es recomana realitzar inscripció prèvia a: mediambient@montmelo.cat


Data de modificació: 13/09/2018 19:19:48