Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:37  |  03/07/2022

Data i hora oficial

El temps

EL CASAL D'ESTIU ENSENYA ALS INFANTS COM ERA MONTMELÓ

  • Infants del Casal d'Estiu reproduint una postal de l'Ajuntament

    Infants del Casal d'Estiu reproduint una postal de l'Ajuntament

  • Reproducció d'una escena de la benedicció dels animals el dia de Sant Antoni

    Reproducció d'una escena de la benedicció dels animals el dia de Sant Antoni

  • Reproducció d'una foto de grup de les Caramelles a la rectoria de Montmeló

    Reproducció d'una foto de grup de les Caramelles a la rectoria de Montmeló

22/7/2018

Durant quatre setmanes, els infants de Montmeló han après aspectes de la història, els costums i i les tradicions del poble a través de jocs i tallers.

 

Els més de 320 nens que han participat enguany al Casal d'Estiu, guiats per un grup de 45 monitors i 16 joves ajudants-voluntaris, han après aquests dies de juliol aspectes de la vida de Montmeló. A través de gimcanes, jocs, tallers i altres activitats, els infants han descobert diferents aspectes del municipi, que segurament fins ara no sabien.

 

Durant la primera setmana de casal van realitzar un reportatge sobre les tradicions de la Festa Major, amb l'ajuda d'un personatge que és el fil conductor de tota les activitats, el periodista Arnold Mc Tòtil. També han realitzat tallers relacionats amb oficis i costums, com el d'aprendre a ser carnisser o el taller de capgrossos i diables.

 

Com a novetat aquest any s'ha fet partícips a les famílies de manera activa, a traves d’un concurs fotogràfic familiar. Cada setmana s'exposava a instagram una fotografia antiga d'un racó de Montmeló. Mares, pares i petits han de descobrir a quin lloc actual pertany la imatge i realitzar la mateixa fotografia per observar les diferències entre el passat i el present. Fins i tot els mateixos infants han reproduït escenes del passat amb ajuda de fotografies de l'arxiu històric de Montmeló. Els resultats han estat d'allò més sorprenents.

 

A més de totes aquestes activitats, cada dia hi ha hagut diferents tallers, excursions, gimcanes i aigua, molta aigua, bé sigui a la piscina o en altres espais, per combatre la calor i passar-ho molt bé. Assenyalar com algunes de les activitats més destacades la gimcana realitzada conjuntament amb les persones usuàries del Trencadís, una sortida a Aira Natura, l'espectacular actuació del Sr. de les Baldufes i la venda de manualitats a dues parades al mercat setmanal per recaptar diners per la Fundació Esclerosi Múltiple.

 

El casal es va posar en funcionament el 25 de juny i va finalitzar el pasat 20 de juliol amb una festa de l'escuma i amb una participació de rècord: 322 infants.Data de modificació: 27/07/2018 15:07:49