Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

23:48  |  05/08/2021

Data i hora oficial

El temps

UNA FESTA MAJOR CADA VEGADA MÉS PARTICIPATIVA

  • Traca inicial de Festa Major

    Traca inicial de Festa Major

19/7/2018

El Toc d'inici de Festa Major es consolida com l'acte participatiu de la cultura tradicional a Montmeló i la Polca ja és la cançó de referència de la nostra festa, gràcies a la versió de Catfolkin.

 

TEXT - L'escriptor Màrius Serra va obrir els actes de la Festa Major 2018 a la Sala Polivalent amb un emotiu pregó sobre la diferència i la por a tot allò que es desconeix. L'acte va començar amb el parlament de Daniel Angulo, director del Centre Ocupacional el Trencadís i amb la projecció del vídeo commemoratiu del 10è aniversari del Trencadís. Abans del pregó d'en Serra van parlar la regidora Carme Palacios i l'Alcalde Antoni Guil.

 

Tot seguit va ser el torn del reconegut escriptor Màrius Serra que, mitjançant la seva experiència viscuda amb el seu fill discapacitat, en Llullu, i gràcies a la seva facilitat de comunicació, va narrar un meravellós conte: "viure la diferència sense por a tot allò que es desconeix ens enriqueix com a persones i col·lectiu". Amb aquest missatge, Màrius Serra tancava el seu pregó que va rubricar al llibre d'honor de Montmeló, amb un dels seus populars "Enigmàrius".

 

Catfolkin versiona la Polca de Montmeló

Després del Seguici que donava l'inici a la Festa Major, des de la Quintana fins a la plaça de la Vila, els diferents grups de cultura popular van ballar La Polca de Montmeló. Enguany, a més de gitanes, diables i gegants, alumnes de 3r i 4t de primària han cantat i ballat la Polca que acompanya l'inici de Festa Major des de fa ja tres anys.

 

L'alcalde Antoni Guil va realitzar el parlament d'obertura de la Festa, fent referència al color violeta i a la campanya "No és No". I es va procedir a descobrir qui hi havia aquest any sota el capgròs del pregoner Manel Mir, que en aquesta ocasió va ser l'usuari del Centre Ocupacional el Trencadís, concretament a Xavier Serracarabassa. Un altre Moment emotiu de la vetllada va ser l'entrega d'un nou mantó per a la Geganta Montse, realitzat per Carme Manuel.

 

Abans de la traca inicial, Martí Torras, conductor de la Festa, va anunciar la sorpresa de la jornada. Es tractava del regal del grup Catfolkin a la ciutadania de Montmeló, en forma de cançó. Aquest estimat grup han versionat la Polca de Montmeló i estrenaven la cançó davant tot el públic que omplia la plaça.Tito i Alberto, dos membres locals de Catfolkin van fer acte de presència a l'escenari com a testimonis d'aquest regal i la renovada versió de la Polca de Montmeló va sonar a ritme de Catfolkin.

 

Quintana, plaça de la Vila i La Torreta

Aquests tres espais han estat els principals llocs on s'han desenvolupat la gran majoria d'activitats de la Festa Major, a més de l'espai del recinte firal ubicat a la zona de l'antic escorxador.

 

La plaça de la Quintana va ser el lloc de sortida del seguici del toc d'inici. També va acollir la festa de l'escuma de dijous i les diferents orquestres que van amenitzar els balls de nit. Dissabte a la tarda, els gegants van fer la ballada final i diumenge l'orquestra Selvatana va protagonitzar dos concerts.

 

La plaça de la Vila ha sigut el lloc triat per iniciar la majoria dels espectacles de foc (correfoc, cercavila de bèsties, tabala, etc). Com cada any, divendres al matí es va omplir de canalla en el Mercat de Xauxa.i durant les nits, diferents espectacles familiars van donar color a la plaça. I diumenge a la tarda va acollir la ballada de sardanes de Festa Major.

 

L'espai dels jardins de la Torreta ha estat protagonista de grans moments durant els concerts pel públic jove: divendres Karaokes Band va descobrir més d'un talent musical amateur i dissabte, la Torreta va viure una llarga nit amb l'actuació de "Los 80 principales". L'espai va quedar petit durant algunes hores. I diumenge al matí els jardins es va omplir d'activitats de carpes per acollir la 29a edició de la degustació d'aperitius.

 

Altres activitats destacades van ser els diferents concerts corals i de gospel de les entitats locals, l'exposició "Superant barreres" al Museu Municipal i les activitats a l'entorn de la plaça de la Constitució: la festa Holi Dolly va tenir moments brillants i de molt color durant el matí de dissabte, que va donar pas a l'arrossada popular. A la nit l'espai de la Curcurny va acollir un nou espectable de Plaça Foc a càrrec de diables i bèsties.

 

I tu... què opines de la Festa Major?

Per segon any consecutiu, el Grup de treball "Reinventem la Festa Major", està copsant l'opinió de la ciutadania, una vegada finalitzada la Festa Major. L'enquesta consta de 6 preguntes sobre les activitats i els espais de la Festa Major i dos blocs de text per fer una valoració general i afegir tot allò que a persona enquestada vulgui.

 

L'objectiu d'aquesta enquesta és recollir el màxim nombre d'opinions de la ciutadania, per tal que la Festa Major sigui cada vegada una festa feta per tothom i més participativa. L'enquesta es pot realitzar de manera presencial a l'OAC de l'Ajuntament i a la Biblioteca la Grua, en horari d'atenció al públic, o bé omplir l'enquesta digital en la web municipal (www.montmelo.cat), durant tot el mes de juliol.Data de modificació: 26/07/2018 14:53:37