Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:47  |  25/07/2021

Data i hora oficial

El temps

HA SORTIT EL BUTLLETÍ MUNICIPAL CRÒNICA 014 DEL MES DE JULIOL

  • Crònica 14 juliol 2018

    Crònica 14 juliol 2018

  • Presa de possessió del 26 d’abril de 2010

    Presa de possessió del 26 d’abril de 2010

  • Ple de renúncia del 14 de juliol de 2018

    Ple de renúncia del 14 de juliol de 2018

17/7/2018

EDITORIAL: Sempre compromès amb Montmeló

 

Aquest dissabte passat vaig fer efectiva la renúncia a l'alcaldia de l'Ajuntament de Montmeló. Tanco un llarg període lligat a l'ajuntament que vaig començar el 1987 i en el que en dues etapes ben diferents m'ha ofert l'oportunitat de treballar per a la ciutadania del nostre poble des d'aquesta institució. Una decisió meditada que em permetrà recuperar la meva activitat professional dels últims 20 anys a l'empresa privada.

 

TEXT - Presidir l'Ajuntament ha estat per mi un honor. He mirat de fer-ho de l'única forma que ser, apassionadament i intensament. M'enduc la satisfacció d'haver compartit en aquests anys l'esforç per tirar endavant el projecte de construcció col·lectiva d'un poble millor, modern, més pròsper i preparat per afrontar els seus reptes de futur.

 

En aquests vuit anys ens ha tocat treballar en el marc d'una crisi econòmica de primera magnitud, que ha estat demolidora per a moltes famílies, agreujada en el món municipal per la posada en marxa el 2013 de la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Si a això afegim la crisi política del procés al nostre país, podem concloure que han estat uns anys difícils i d'una complexitat singular.

 

Faig una valoració positiva de la nostra gestió. Hem reconduït la situació financera de la institució, l'hem modernitzat implementant l'administració electrònica i humilment crec que l'organització d'avui pot entomar millor els nous temps. Els serveis que es presta a la ciutadania no s'han ressentit, es mantenen tots i inclòs els hem ampliat, en particular a l'àmbit de serveis a les persones, dinar en companyia, servei d'atenció a les llars, aliments frescos, centre jove l'Estació, Centre Obert, programació cultural a la Sala Polivalent, projecte educatiu de poble, l'oficina local d'habitatge, els horts a Cal Quico, etc. La inversió en les persones és un indicador del grau de compromís d'un consistori amb la seva gent, sobretot dels que més ho necessiten.

 

Des del punt de vista urbanístic, considero que hem contribuït a transformar el nostre poble. Al soterrament de les vies de Rodalies i la integració urbana ja iniciada, se suma la reforma de l'espai central del municipi, que s'ha de continuar a la zona de l'església i que ja té garantit el finançament. Aproximar els accessos a l'autopista també és un repte que tenim prou ben encarat i que s'haurà de consolidar. L'aprovació del Pla d'Ordenació Urbana l'any 2012 i la seva gestió, és una altra fita en la consolidació del model de poble que des de fa anys anem implementant.

 

És evident que la satisfacció d'un responsable mai és plena, hi ha assumptes que m'agradaria haver resolt i que no ha estat possible per circumstàncies diverses. Un d'aquests és l'habitatge i per a gent jove, el conveni signat aquest any amb l'Incasòl per a dotar-nos de pisos de protecció oficial en règim de lloguer és l'inici de la solució. La remodelació de l'espai públic, tot i haver fet moltes millores, queden moltes per fer. L'ampliació de la Biblioteca Popular, per manca de recursos i de Can Dotras, per la no convocatòria de places públiques de centre de dia i residència per part de la Generalitat, han estat també projectes en els quals hem treballat intensament i que no s'han pogut dur a terme.

 

Tampoc puc estar content de la relació amb la força política majoritària a l'oposició. No hem sabut trobar el desllorigador per a superar les nostres diferències, més personals i vinculades al passat pròxim, que polítiques. En aquest punt vull agrair a les forces polítiques amb les quals he compartit govern, la seva complicitat i implicació. Tots, cadascú des de la seva posició, compartida.

 

En aquest adéu vull refermar el meu compromís amb Montmeló, aquest no s'acaba, com no es va acabar al final de la meva primera etapa l'any 1999. Jo continuaré treballant per la nostra gent, des del teixit associatiu, com ho he anat fent sempre d'ençà que hi vaig arribar.


Vull agrair la confiança, el suport, la col·laboració, la feina compartida i la comprensió que he trobat sempre en tota la ciutadania.

 

Fins aviat.

 

Antoni Guil Román, Alcalde de Montmeló 

 Data de modificació: 18/07/2018 09:48:41