Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:03  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

GAUDINT DE LES NITS D'ESTIU 'A LA ROMANA' AL JACIMENT DE MONS OBSERVANS

  • Nits d'estiu a la Romana

    Nits d'estiu a la Romana

  • Nits d'estiu a la Romana

    Nits d'estiu a la Romana

13/7/2018

La sisena edició de les Nits d'Estiu a la Romana a Mons Observans ja està en marxa, amb un intens programa d'activitats a la fresca inspirades en l'època clàssica.

 

El tret de sortida es va celebrar el dijous 5 de juliol a les 7 de la tarda, amb una interessant xerrada que l'escriptora Isabel García Trócoli va oferir als membres dels clubs de lectura de les biblioteques de Montmeló i de Montornès del Vallès, que havien escollit la seva novel·la Rubricatus com a cloenda del curs. L'escriptora i també arqueòloga havia visitat el jaciment en la seva època universitària i es va mostrar molt complaguda pels grans avenços que ha experimentat el jaciment de Can Tacó des d'aleshores. En acabar la tertúlia l'actriu Mercè Rovira va interpretar un monòleg dedicat al personatge històric de Júlia la Major, filla de l'emperador Octavi August.

 

La següent cita fou el divendres 6 de juliol, amb un divertit espectacle familiar produït per la Companyia Genovesa de Narratives Teatrals (Glaudis i Medulina) que reconstrueix, amb rigor històric i molt d'humor, el teatre romà de titelles, molt popular als carrers de les ciutats de l'antic imperi romà. El públic va riure a cor que vols amb una original comèdia inspirada en textos clàssics de Plaute i Juvenal que narrava les aventures i desventures d'un gladiador i l'esposa d'un senador que fugiren de Roma per viure el seu amor contra tot allò establert. En acabar l'espectacle els assistents van poder veure de ben a prop les titelles, construïdes en fusta en base a models històrics de l'època.

 

Aquest divendres 13 de juliol, coincidint amb la nit de lluna nova, arribarà el moment d'observar el cel d'estiu per descobrir-hi estrelles i constel·lacions de la mà del polifacètic artista Arnau Vilardebò i de l'astrònom Albert Pla i Sànchez, que presentaran, amb l'ajut d'un planetari digital, un nou espectacle dedicat al planeta més gran del sistema solar i a les seves llunes intitulat Les Llunes de Júpiter. Finalment.

 

Dissabte 21 de juliol se celebrarà el tradicional sopar de gustació de cuina romana (convivium) que servirà de cloenda a les Nits d'Estiu a la Romana d'enguany.Data de modificació: 18/07/2018 16:37:39