Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:53  |  08/07/2020

Data i hora oficial

El temps

SETENA VICTÒRIA DE KAWASAKI CATALÀ ACLAM A LES AMV 24 HORES DE CATALUNYA DE MOTOCICLISME

  • 24 Hores de Catalunya de Motociclisme 2018 - Pòdium de la prove

    24 Hores de Catalunya de Motociclisme 2018 - Pòdium de la prove

  • 24 Hores de Catalunya de Motociclisme 2018 - Aspecte del circuit de nit

    24 Hores de Catalunya de Motociclisme 2018 - Aspecte del circuit de nit

  • 24 Hores de Catalunya de Motociclisme 2018 - Kawasaki Català Aclam

    24 Hores de Catalunya de Motociclisme 2018 - Kawasaki Català Aclam

8/7/2018

Completant un total de 742 voltes amb Ferrer, Pilot, Saseta i Denis. La 24a edició també ha estat marcada per la retirada de Yamalube Folch Endurance.

 

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló)- La 24a de les AMV 24 Hores de Catalunya de Motociclisme ha estat de Kawasaki Català Aclam. Als comandaments de la Kawasaki ZX10R, Enrique Ferrer, Julien Pilot, Ricardo Saseta i Kevin Denis han completat un total de 742 brillants voltes, que els han servit per coronar-se campions davant els 20.967 espectadors que han passat pel Circuit durant el cap de setmana. L'equip de Molins de Rei suma ja la seva setena victòria en la prova i només es veu superat pel Yamalube Folch Endurance (amb 11 victòries), que no ha pogut completar aquesta edició després d'una caiguda soferta durant els primers compassos.

 

El conjunt que dirigeix Eduard Català ha convençut en la seva estrena amb Kawasaki i ha dominat pràcticament d'inici a fi. La història del 2018 ha estat escrita per Ferrer, Pilot, Saseta i Denis, que van donar ja els primers avisos el divendres als entrenaments cronometrats. Kawasaki Català Aclam no pot dir que hagi liderat totes les hores, ja que la sortida no va ser perfecta i va cedir algunes posicions; però sí pot dir que passat el primer quart de competició no ha tingut rival. Diferents perseguidors després d'ells, però cap ha pogut prendre-li el control. Aquest any, l'equip de Català s'enfrontava a diversos reptes: adaptar-se a una marca nova de moto, rescabalar-se de les retirades de les dues últimes edicions i guanyar el pols al seu etern rival, el Yamalube Folch Endurance. Els tres s'han complert satisfactòriament. L'equip de Folch, no obstant això, ha viscut una odissea per poder mantenir la seva Yamaha YZF R-1 a pista.

 

Després de la caiguda d'Arturo Tizón cap a les 14.40 h d'ahir, els vencedors de les últimes tres edicions van romandre al box durant més de quatre hores. En sortir, 68 voltes els separaven de Kawasaki Català. Malgrat els esforços per seguir en la competició, l'equip amb més victòries a les 24 Hores signava la seva retirada durant la tarda d'ahir. Prop de l'equador de la cursa, amb la nit ja com a escenari present, Kawasaki Català Aclam ha demostrat un gran ritme, millorant els temps i augmentant la distància amb els seus perseguidors immediats, amb la victòria absoluta com a resultat.

 

“La cursa ha estat molt difícil, com totes les 24 Hores aquí, però se’ns han posat una mica de cara a la que Folch i Proelit han tingut problemes. Estem súper contents d’haver guanyat les 24 Hores, estem eufòrics. No guanyàvem des del 2012, portàvem una mica de sequera i aquest any, coincidint amb el canvi de marca i la recomposició de l’equip, entre Kawasaki, Dunlop i nosaltres hem aconseguit una molt valuosa victòria”, ha confessat Eduard Català.Data de modificació: 09/07/2018 10:19:00