Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:38  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

ES PRESENTA LES 24 HORES DE CATALUNYA DE MOTOCICLISME AL CIRCUIT

  • 24h de Catalunya de Motociclisme

    24h de Catalunya de Motociclisme

  • 24h de Catalunya de Motociclisme

    24h de Catalunya de Motociclisme

6/7/2018

El director del Circuit, Joan Fontserè, ha posat en valor el caràcter social de la cursa, una prova per la gent i de la gent de casa, amb entrada gratuïta.

 

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló)- El Circuit de Barcelona-Catalunya va presentar ahir a la tarda la 24a edició de les AMV 24 Hores de Catalunya de Motociclisme. L’acte ha tingut lloc a les mateixes instal·lacions esportives, amb la presència d’alguns dels pilots i equips protagonistes, com el Yamalube Folch Endurance, el Kawasaki Català Aclam, el Proelit Racing Team, el Team BMD Performance, així com els projectes formatius de Monlau Repsol Technical School, l’H_Èxit i l’Institut Castellarnau, entre d’altres. Han participat en la presentació de la prova de resistència el director del Circuit de Barcelona-Catalunya, Joan Fontserè; el president de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep Maria Mañé; l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, i el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, amb la presència del president del Circuit, Vicenç Aguilera.

 

“Ens trobem davant d’una cursa social, per la gent i de la gent de casa nostra, els aficionats de la moto. Amb accés gratuït, ens trobem davant de tres dies d’activitat en què animem a tothom a venir, per seguir gaudint d’aquesta instal·lació de primer nivell mundial”, ha destacat Fontserè. El director del Circuit també ha parlat de la salut de la prova “que enguany ha incorporat un patrocinador per la cursa, AMV Seguros. Queda patent que la resistència i que el motociclisme queda molt arrelat al nostre territori i ens permet celebrar ja 24 edicions ininterrompudes de 24 Hores de Catalunya”. 

 

El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, ha apuntat cap a la mateixa direcció que Fontserè. “Catalunya és esport, l’esport és motor i el motor és motociclisme. Reivindico els 365 dies a l’any del Circuit, perquè aquí passen coses fantàstiques i ens ajuden a marcar la diferència. Aquestes 24 Hores ens ajuden al territori, al Circuit i a la formació del motociclisme”, ha confessat.

 

Els eterns rivals de la prova no s’han perdut la presentació: Josep Maria Folch (Yamalube Folch Endurance) i Eduard Català (Kawasaki Català Aclam), cara a cara. Folch ha declarat que “aquest any és complicat, no només per Català sinó per altres equips francesos molt forts”. Català, en canvi, no es confia tot i les paraules del seu rival. “Folch és molt pessimista però sempre està al podi. Nosaltres tenim una selecció de pilots molt bona, un equip molt compensat i una nova marca molt implicada, Kawasaki”, ha afirmat el cap de l’equip. 

 

Un altre cap d’equip, en aquest cas el de Monlau, ha aportat un punt de vista diferent. Rubén Cortés ha explicat la part formativa i acadèmica del projecte: “És un projecte escolar completament, és el colofó final a una formació de tres anys que acaba aquest divendres amb l’objectiu d’acabar-les. Els registres dels entrenaments d’avui, però, han estat rapidíssims, així que veurem què passa”.

 

Els pilots Arturo Tizón (Yamalube Folch Endurance), Joan Sardanyons (Proelit Racing Team), Kevin Denis (Kawasaki Català Aclam) i Anthony Dos Santos (Team BMD Performance-B Motorsport) també han estat presents al tret de sortida de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme al Circuit.

 

Arturo Tizón ha confessat que, després de vàries victòries a les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme i de molts anys fent resistència, “cada cop m’agrada més. Tenim bon ritme, bon equip i crec que podem lluitar per pujar al podi”.  

 

El de Proelit Racing Team, Joan Sardanyons, ha dit que els seus objectius són bastant diferents. “L’any passat va ser el primer amb el nou projecte de Proelit, i la idea és anar aprenent i arribar a ser un referent com ho són Folch i Català. Continuem el nostre procés d’aprenentatge”, ha afirmat.

 

 

Un cap de setmana emocionant per a tots els aficionats

Demà es disputaran els entrenaments qualificatius, a partir de les 18.00 h. Dissabte a les 12.00 h arrencarà la cursa, després del Pit-Walk (10.45-11.15 h). Tots els aficionats podran gaudir de tot això i molt més, amb entrada gratuïta al Circuit de Barcelona-Catalunya i accés al pàdoc.Data de modificació: 09/07/2018 10:07:02