Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:29  |  30/09/2022

Data i hora oficial

El temps

ELS TRES CURSOS DE CINQUÈ DE PRIMÀRIA DE L'ESCOLA SANT JORDI PARTICIPEN EN LES COOPERATIVES ESCOLARS (CUEME)

  • Projecte Aprendre a Emprendre i Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE)

    Projecte Aprendre a Emprendre i Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE)

23/6/2018

L'alumnat de cinquè de primària de l'escola Sant Jordi ha celebrat la Fira de les Cooperatives que han creat en el marc dels projectes Aprendre a Emprendre i Cultura Emprenedora a l'Escola (CuEmE), promoguts per l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona amb l'objectiu d'incrementar la creativitat, la innovació i l'esperit emprenedor.

 

Les dues cooperatives, que han estat batejades pels mateixos alumnes amb els noms de Copeco (5è A) i Cm5 (de 5è B) han posat a la venda els productes creats pels mateixos alumnes en una paradeta en el mercat setmanal ambulant, la majoria relacionats amb petits articles educatius i de decoració. La fira és la penúltima fase del projecte de creació d'una cooperativa, treball que porten realitzant durant tot el curs escolar juntament amb el professorat.


Aquest projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona, aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un sistema de gestió democràtica i participativa i reforça una vessant de responsabilitat social. Per això, el procés de creació, organització i gestió d'una cooperativa a l'escola, té la finalitat de fomentar l'esperit emprenedor que ajudi a adquirir valors, habilitats i capacitats com competència lingüística, cultural, social i ciutadana, matemàtica i competència en el coneixement i la interacció amb el món real.


La solidaritat és un altre dels aprenentatges treballats en aquest projecte d'emprenedoria. En aquesta línia, les cooperatives han donat part dels seus guanys a l'organització Càritas Parroquial del municipi.

 

L'escola valora molt positivament la col·laboració amb el projecte per la seva vessant de treball interdisciplinari, el treball competencial que comporta acosta als nens i nenes al món real. Es refereix que amb aquest projecte, s'ho passen molt bé treballant de forma autònoma i organitzant-se i passen a ser conscients i responsables de la feina que estan fent.Data de modificació: 27/06/2018 10:24:58