Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:37  |  25/03/2023

Data i hora oficial

El temps

ESTRENA DEL VÍDEO DOCUMENTAL SOBRE EL CENTRE OCUPACIONAL EL TRENCADÍS SUPERANT BARRERES

  • Superant barreres

    Superant barreres

27/6/2018

Dijous de Festa Major a la Sala Polivalent i divendres per Vallès Visió, podreu veure el documental “Superant barreres”. Aquest video es complementa amb l'exposició fotogràfica del mateix nom que a partir del divendres 29 de juny s'obrirà al públic al Museu de Montemló.

 

Tal com us anunciàvem al mes de febrer, el Centre Ocupacional El Trencadís fa 10 anys i ha previst tot un seguit d'activitats al llarg de l'any per celebrar-ho. En aquests primers mesos de l'any, entre altres activitats, s'ha realitzat un logotip commemoratiu dels 10 anys i un disseny que sota el títol "Un Trencadís fet entre tots" ens mostra la plaça de la Vila de Montmeló com una societat rica en diferències. Ambdós treballs són obra del dissenyador gràfic, Lluís Terradellas.

 

Amb aquest disseny, es volen transmetre dues idees bàsiques: la primera, que la societat és una espècie de trencadís que està fet per tothom. Cadascú de nosaltres és una peça diferent d'aquest gran trencadís que és la nostra societat. L'altra idea que volen transmetre és que El Trencadís (el Centre) està fet entre tots, que el centre funciona per la implicació de tota la ciutadania de Montmeló.

 

També, durant aquests mesos s'ha elaborat el vídeo-documental amb entrevistes amb diferents persones que tenen o han tingut algun tipus de relació amb el centre durant aquests 10 anys (alcaldes, regidors, tècnics municipals, escoles, persones usuàries, familiars, etc.). Aquest vídeo que ha estat presentat prèviament a les famílies, es podrà veure a la Sala Polivalent el primer dia de Festa Major, dijous 28 de juny.

 

Divendres 29 de juny, a les 12 hores, s'inaugura al Museu municipal de Montmeló, una exposició organitzada per l'entitat Amics de la Fotografia, amb el mateix nom, que mostrarà diferents punts de vista fotogràfics sobre el fet de superar barreres, tant físiques com mentals. Aquesta exposició romandrà oberta al Museu durant els dies de festa Major i durant el mes de juliol es traslladarà a la Biblioteca la Grua.

 

Per la seva banda, Vallès Visió ha estat en tot moment seguint els moviments d'aquesta celebració, el programa Parlem-ne del 13 de març va entrevistar al director, Daniel Angulo, i a l'educador, Luis Díaz, a la Gala Premis Vallès Visió, El Trencadís va ser el guanyador del premi per Montmeló i, aquest divendres, 29 de juny, a les 20.30 hores, la televisió del Baix Vallès estrenarà el documental que el Centre Ocupacional El Trecandís, de Montmeló, ha elaborat per celebrar els seus deu anys d’història. Un recull d’entrevistes amb totes aquelles persones que han estat vinculades d’alguna manera al centre i que expliquen quins eren els objectius inicials, quina ha estat
l’evolució en aquests deu anys i el que el Trecandís significa a nivell social i personal pel municipi. Hi apareixen usuaris del centre, familiars, polítics, professionals del sector, etc.


El documental ha estat dirigit per Borja Franco, qui ha volgut subratllar la importància del centre en el teixit social de Montmeló. L’emissió del documental dels deu anys d’història del Centre Ocupacional El Trencadís es podrà veure també pel web www.vallesvisio.cat i, a l’endemà, a la carta a la mateixa pàgina web del canal.

 Data de modificació: 28/06/2018 20:42:29