Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:10  |  20/01/2022

Data i hora oficial

El temps

EL PLE ORDINARI DEL MES DE MAIG APROVA EL PLA D'INCLUSIÓ SOCIAL

  • Ple ordinari del mes de maig de l'Ajuntament de Montmeló

    Ple ordinari del mes de maig de l'Ajuntament de Montmeló

16/6/2018

Una moció del PSC rebutja la sentència de “la manada” i posa èmfasi en la lluita contra la violència masclista. El Pla d’Inclusió Social va marcar el debat en el ple del mes de maig. Aprovat per unanimitat per tots els grups és l’instrument del qual es dota l’organització municipal per concretar i articular la política d’inclusió social en el municipi.

 

El pla ha estat elaborat per la consultoria tècnica Invenies amb el suport i direcció tècnica de la Diputació de Barcelona i ha comptat amb la participació activa de personal tècnic de l’Ajuntament.

 

El pla integra el conjunt de programes, projectes o accions en matèria d’inclusió que es desenvolupen des de les diferents àrees o departaments municipals, però també aquelles iniciatives que duen a terme les entitats i les associacions de Montmeló i les propostes de noves iniciatives a desplegar durant els propers anys.

 

El grup municipal d’ERC va compartir el document tot i trobar-lo poc concret, d’igual forma que el grup d’ICV-EUiA, que va demanar formació en el sentit que explicita el document pel personal de l’ajuntament. Per la seva part, el portaveu del PSC va concretar que a partir de la seva aprovació s’haurà de formalitzar la Taula de Coordinació per impulsar el pla i concretar les accions a dur a terme, a més de totes les que ja estan en marxa.

 

Una moció del grup del PSC de rebuig de la sentència de “la manada” va centrar una part important del ple. El regidor Pere Rodríguez va exposar-la destacant que la lluita contra la violència masclista ha de ser una prioritat per a tota la societat i partits polítics i, sobre tot, una obligació dels governs i totes les administracions. La moció reitera el compromís del nostre ajuntament amb la lluita contra la violència masclista i mostra el suport incondicional a les víctimes. Els grups van expressar el seu suport a la moció i des d’ICV-EUiA es va exigir l'abolició del supòsit d’abús al codi penal i reclamar el valor de l'expressió afirmativa del consentiment de les dones per a mantenir relacions sexuals.

 

Per acabar el Ple, el grup d’ICV-EUiA va presentar una moció arrel de la tancada que estant duent les migrants i refugiades a l’escola Massana de Barcelona. La moció dona suport a totes les propostes presentades per les participants a la "Tancada contra el racisme i pels drets" i insta al Govern de l'Estat a aprovar i modificar aquestes propostes en contra del racisme i de la discriminació de les persones migrants i refugiades.Data de modificació: 21/06/2018 18:41:12