Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:23  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

VINE A VEURE COM ES FAN ELS TALLERS DE PERCUSSIÓ DE BRINCADEIRA A LA TORRETA

  • Classe oberta: taller de percussió - Companyia Brincadeira

    Classe oberta: taller de percussió - Companyia Brincadeira

  • Els Peketrons durant la diada de Sant Jordi

    Els Peketrons durant la diada de Sant Jordi

  • El grup de percussió d'adults a la plaça de la Vila

    El grup de percussió d'adults a la plaça de la Vila

14/6/2018

El centre cultural La Torreta de Montmeló, de la mà de la companyia Brincadeira us convida aquest 18 de juny a assistir a una classe oberta de percussió. Les persones assistents podran veure i viure com es fa una classe adulta i una infantil de percussió amb tambors i bidons. És tota una experiència plena de ritme i molt terapèutica.

Des de fa més de cinc anys la companya Brincadeira, una de les formacions pioneres en batucada a Catalunya, van apostar per fer la seva residència a la Sala Polivalent. Fruit d'això, la companyia ha vingut realitzant tallers de percussió dins dels cursos del centre cultural. Durant algunes temporades un grup d'alumnes de Brincadeira van crear el seu propi grup de batucada sota el nom de Bayumba.

Durant aquest curs 2017-2018, Brincadeira porta la gestió d'un grup de percussió d'adults format per 12 persones i un altre amb 13 infants que realitzen percussió amb bidons, els Peketrons.

El taller de percussió infantil treballa els valors rítmics i musicals més bàsics i el moviment amb el cos o la veu, a través d'instruments reciclats, els jocs de sempre adaptats a la música i l'aprenentatge bàsic dels ritmes d'Àfrica, Brasil, Cuba, la percussió Ibèrica, etc. El principal avantatge a l'hora d'abordar l'ús de la percussió com a activitat per a infants, és que és la forma de música més primitiva i la que sorgeix de nosaltres de forma més natural i instintiva.

El procés d'aprenentatge musical, i en aquest cas de la percussió, és molt interessant i complet, donant com a resultat un nombre gens menyspreable de beneficis. En aquest procés, els infants escolten els sons, aprenen a través de l'audició, recorden les seqüències i les reprodueixen amb l'instrument.


En el taller d'adults es realitzen diferents ritmes adaptats a tots els nivells a través d'instruments de batucada i també bidons. A més es treballa l'expressió corporal, el moviment i la posada en escena. Tot això amb l'experiència de Brincadeira.

La percussió és també una activitat terapèutica: tonifica i modula els ritmes interns de l'organisme, afirma l'auto seguretat física, és energitzant, i pot servir per contenir les emocions. També ajuda de manera significativa a millorar les relacions interpersonals i grupals, proporcionant experiències gratificants i satisfactòries que milloren l'autoestima.

Per tot això, es pot concloure que la percussió és una gran eina d'aprenentatge que ajuda a desenvolupar nombroses aptituds i actituds, a més de suposar una font de benestar físic i psicològic.

Us convidem el pròxim dilluns 18 de juny, a les 17,15 hores, a la Sala Polivalent, a veure i participar d'una classe oberta de percussió en companyia de l'alumnat i del professorat i a gaudir dels ritmes i de la bona energia de Brincadeira.Data de modificació: 22/02/2021 11:10:28