Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:32  |  28/03/2020

Data i hora oficial

El temps

MONTORNÈS I MONTMELÓ FAN UNA CLOENDA CONJUNTA DEL CURS DE CATALÀ PER A ADULTS

  • Cloenda del curs de català per a adults

    Cloenda del curs de català per a adults

  • Cloenda del curs de català per a adults

    Cloenda del curs de català per a adults

8/6/2018

Oficina de Català de Montmeló (CPNL) - El passat dijous 31 de maig, alumnes, parelles lingüístiques, membres dels clubs de lectura i de les tertúlies, van fer una visita la jaciment romà de Mons Observans que pertany a Montmeló i Montornès. Des de l'any 2015 ambdues oficines organitzen aquesta activitat per promoure la relació i el coneixement mutu d'amdós municipis.

 

A les 10 del matí els participants de Montornès i els de Montmeló es van trobar al jaciment romà. Un cop allà i de la mà de la Montserrat Tenes, directora del museu de Montmeló, van veure el vídeo que resumeix la història del jaciment des de la seva descoberta fins a l'actualitat. Tot seguit es van dirigir al jaciment on els esperava la romana Sàlvia, que els va acompanyar per les diferents estances de la casa i els va explicar com era la vida i l'activitat a Mons Observans quan ella hi vivia. Després de la visita, alumnes, voluntaris i aprenents van compartir coca i refrescos abans d'emprender la baixada cap a els respectius municipis.

 

L'assentament romà de Mons Observans fou construït al darrer terç del segle II aC. dalt d'un petit turó de 120 m d'altitud des d'on es podien controlar les principals vies de comunicació que discorrien per la plana, entre les quals destacava la Via Hercúlia (posteriorment Via Augusta). El jaciment ha estat interpretat com un possible praesidium, és a dir, un establiment militar des del qual s'exercirien funcions polítiques i administratives de control del territori circumdant.

 

  • Oficina de Català de Montmeló
  • Plaça de la Vila, 1 - Tel. 93 572 00 00 (ext. 144)
  • montmelo@cpnl.cat


Data de modificació: 08/06/2018 11:07:48