Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:29  |  17/10/2021

Data i hora oficial

El temps

ÈXIT DE LA NIT DELS MUSEUS AL MUSEU DE MONTMELÓ

  • La Nit dels Museus 2018

    La Nit dels Museus 2018

25/5/2018

Oficina de Català de Montmeló (CPNL) - La Nit dels Museus arriba a la seva tretzena edició en què més d'un centenar de museus de Catalunya obren les seves portes fora de l'horari habitual. El fet d'obrir fora d'hores, entrada gratuïta i oferir una sèrie d'activitats lúdico-culturals diferents és una proposta del Consell d'Europa per celebrar el Dia Internacional dels Museus.A Montmeló, el Museu va obrir per oferir un tast de l'època dels romans.

 

Alguns alumnes de català del Bàsic 1 de Montmeló i més d'una trentena de montmelonins van participar en les activitats que el Museu havia organitzat per a aquesta vetllada a fi de descobrir l'empremta que els romans deixaren en aquesta població. La sessió estava distribuïda en tres blocs organitzats de més formal a més lúdic.


En primer lloc es va fer una visita teatralitzada en què s'explicava el ritual dels romans abans de fer qualsevol àpat, el valor de la higiene, els perfums i la relació entre amo i els servent.

A continuació, hi havia una xerrada per l'arqueòleg del museu i ell va fer de guia per mostrar a l'auditori algunes restes romanes que es conserven a l'edifici i que han servit per conèixer millor el que està ocult sota els carrers del poble.

 

La tercera part era una mostra d'un dels jocs dels romans en què apostaven part del seu patrimoni per guanyar la resta de participants, en aquest cas van ser les tabes, eren uns ossets del xai que un cop polits s'aprofitaven com si fossin els daus actuals amb què juguem i és amb què feien les apostes. Aquesta activitat, en què la majoria dels assistents hi van participar, va cloure la vetllada amb un tast de vi de roses i uns pans untants de formatges especiats per a tots els visitants.

 

  • Oficina de Català de Montmeló
  • Plaça de la Vila, 1 - Tel. 93 572 00 00 (ext. 144)
  • montmelo@cpnl.cat

 Data de modificació: 31/05/2018 19:19:40