Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:44  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

HA SORTIT EL BUTLLETÍ MUNICIPAL CRÒNICA 012 DEL MES DE MAIG

  • Crònica 12 maig 2018

    Crònica 12 maig 2018

17/5/2018

El butlletí informatiu municipal ha sortit al carrer aquest més amb dos suplements centrals especials. Un dedicat a la 6a Fira de Teatre Infantil i Juvenil FITKAM, amb tota la programació, els espais, les 18 companyes que actuaran i els 23 espectacles que oferiran. L'altre suplement especial és el dedicat a les vint propostes que conformen els primers Pressupostos Participatius de Montmeló. El període de votacions s'obrirà el dia 2 de juny en el marc de la Fira del Comerç de Montmeló.

 

EDITORIAL: La participació ciutadana per a decidir part del pressupost municipal

 

Mitjançant els pressupostos participatius, la ciutadania pot decidir directament sobre els pressupostos públics municipals a través d'un procés de participació ciutadana. Aquest procés s'articula de maneres molt diferents, segons les situacions econòmiques i socials de cada població.

El primer pressupost participatiu conegut va ser el de la ciutat de Porto Alegre, al Brasil, l'any 1989. Durant aquests 29 anys els sistemes de pressupostos participatius han evolucionat. Actualment és habitual que els pressupostos participatius incideixin en les polítiques d'inversió, donat que el marge de decisió de les corporacions locals és molt limitat en partides com les de personal, despeses en béns corrents i serveis, o les despeses financeres.

 

Una de les variants més comunes dels pressupostos participatius és la que s'articula a partir de propostes fetes des d'associacions, entitats i persones físiques per tal de tirar endavant propostes d'actuació en àmbits de competència municipal, sostenibles i viables econòmicament. Unes propostes que, un cop analitzades pels departaments tècnics s'exposen públicament i se sotmeten a votació.

 

Aquesta votació determina l'ordre de preferència de la ciutadania que és el que ha de configurar el full de ruta de la seva execució, sempre dintre del límit assignat en el capítol d'inversions, i si s'escau en la partida de contingència, pel pressupost municipal. Les votacions es formalitzen per mitjans presencials i telemàtics per tal d'afavorir el màxim de participació.

 

A Montmeló, les propostes d'inversió dels Pressupostos Participatius 2018 han estat triades pels membres del Plenari del Consell de Poble i es presenten a la ciutadania en aquest butlletí per tal que les conegueu i així valoreu les vostres prioritats. La votació es podrà fer presencialment a la carpa de l'Ajuntament a la Fira de Comerç o bé telemàticament a partir del 4 de juny a la plataforma Decidim dins la web municipal.

 

Animeu-vos i participeu! Amb la vostra participació decidireu directament com gastar un fons del pressupost públic destinat als pressupostos participatius i, que per aquest any, és de 150.000 €.

 

Lluís Esteban, regidor de Gestió pressupostària i financera

 Data de modificació: 21/06/2018 19:20:17