Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:23  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

EL CIRCUIT APOSTA PER LA MOBILITAT SOSTENIBLE PER ASSISTIR AL GRAN PREMI

  • Estació de tren de Montmeló

    Estació de tren de Montmeló

  • Estació de bus (Sagalès) al centre de Montmeló

    Estació de bus (Sagalès) al centre de Montmeló

  • Servei de transport dins del Circuit per les persones amb mobilitat reduïda

    Servei de transport dins del Circuit per les persones amb mobilitat reduïda

8/5/2018

Diferents opcions de transport públic per desplaçar-se al Formula 1 Gran Premio de España Emirates 2018.

 

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló)- En el marc del FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA EMIRATES 2018, el Circuit de Barcelona-Catalunya continua apostant per la filosofia de les 3C: consciència, compromís i coherència; i ho fa mitjançant un ampli ventall d’accions per promoure la sostenibilitat de totes les maneres possibles. Una d’elles és impulsant l’ús de transport públic per desplaçar-se al Circuit de la forma més fàcil, còmoda i sostenible, amb diferents alternatives:

 

En tren

Renfe reforça els serveis de la línia R2 nord de Rodalies de Catalunya amb 50.000 places addicionals. Durant els dies 12 i 13 de maig, s’ha establert una programació especial que assegura una freqüència mitjana de pas cada 15 minuts a la connexió Montmeló – Barcelona a les hores en què es preveu una major afluència de viatgers entre ambdues estacions.

 

Per a facilitar la mobilitat dels aficionats, Renfe reforça el seu servei amb la circulació de 46 trens especials, sumant-se a l’oferta habitual de la línia R2 nord (Aeroport – Barcelona – Montmeló - Maçanet). Aquest increment pel Gran Premi de Fórmula 1 completarà el servei de Renfe a Montmeló els caps de setmana, que consisteix en 74 trens diaris, 37 per sentit, amb una oferta de 81.400 places diàries.

 

A més, els viatgers que arribin en trens AVE-Llarga Distància a Sants disposen de connexions amb Montmeló en aquests serveis de la línia R2 i el títol per desplaçar-se en rodalia està inclòs al seu bitllet.

 

Per facilitar i agilitzar l’adquisició dels bitllets, Renfe ha programat les màquines d’autovenda de manera que el primer títol de transport que aparegui en pantalla sigui un bitllet d’anada i tornada fins al municipi de Montmeló, proper al Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

Al 2017, més de 40.000 persones van apropar-se al Circuit de Barcelona-Catalunya amb els serveis de rodalia per a assistir al Gran Premi de Fórmula 1, comptabilitzant les sessions de divendres, dissabte i diumenge. Per aquest motiu, Rodalies de Catalunya duplicarà l’oferta habitual el cap de setmana de la competició automobilística des de primera hora del servei.

Per a més informació els viatgers es poden adreçar al telèfon 900 41 00 41, App de Rodalies i al web rodaliesdecatalunya.cat

 

En autocar

Autocars Sagalés ofereix els seus serveis per assistir al Gran Premi. Els autocars sortiran des del centre de la ciutat de Barcelona, des de l’Estació d’Autobusos del Nord (C/Ali Bei, 80), a les andanes 25, 26 i 27. Aquesta ubicació permet la connexió amb el servei de Metro i de Rodalies de RENFE, ja que l’Estació està situada al costat de l’Arc de Triomf. El preu del bitllet és de 15 euros i les reserves es realitzen a Sagalés (tel. 902 13 00 14 / www.sagales.com).

 

Sagalés torna a fer un pas endavant per minimitzar l’impacte ambiental del Gran Premi i el 25% del servei es realitzarà amb autobusos sostenibles. El recorregut des de Barcelona tindrà busos Euro6 i Euro5, que són molt menys contaminants, mentre que el trasllat des de l’estació de Montmeló fins al Circuit es farà amb autobusos híbrids. Se suma així a l’aposta per la sostenibilitat que el Circuit de Barcelona-Catalunya segueix des de fa anys amb la certificació ISO 14001.

 

També, el dissabte i diumenge hi haurà 3 mini busos sostenibles (Euro 6) que oferiran servei shuttle amb parada al Centre d’Acreditacions i a totes les seves portes, a excepció de la 5.

 

Mobilitat sostenible, també dins del Circuit

La Creu Roja junt amb el Circuit torna a posar en marxa el servei de transport dins del Circuit per les persones amb mobilitat reduïda, per tal de facilitar l’accés segur a les instal·lacions. El servei s’ofereix amb vehicles elèctrics i sempre acompanyats de voluntaris.Data de modificació: 10/05/2018 20:12:54