Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:23  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

LES QUATRE ENTITATS RELACIONADES AMB LA DANSA SORTIRAN AL CARRER EL 28 D'ABRIL

  • Dia Internacional de la Dansa

    Dia Internacional de la Dansa

26/4/2018

L'objectiu d'aquests centres de dansa i música és celebrar amb la ciutadania la commemoració del Dia Internacional de la Dansa (29 d'abril). Per això oferiran exhibicions de ball a la plaça de la Vila.

L'Escola de Ball Antonio i Fuensanta, el Taller de Dansa de la Torreta Centre Cultural, el centre Studio Danza Maestre i l'Escola de Dansa i Teatre Musical For Dance Center, s'uniran a partir de les 12 hores, el dissabte 28 d'abril, per llegir el manifes sobre la dansa d'enguany i sobretot per reivindicar la dansa i el llenguatge del cos com a via "per entendre".

 

El missatge del Dia Internacional de la Dansa 2018 parla que a través del cos sentim el món, entenem el que ens passa i finalment a l'altre. "Ballar ens permet treballar amb habilitats i limitacions, connectar el cos amb la imaginació i buscar a la fi, un espai de llibertat".

 

 

CERCAR, A LA FI

A través del cos sentim el món, entenem el que ens passa i finalment, a l'altre. El cos, atent, ens obre camins de percepció i reacciona davant el que l'envolta associant amb increïble rapidesa elements de la nostra memòria, imaginació i història.

Quan ballem, ens apropem d'una altra manera a la nostra pròpia experiència. Habitem un espai que inclou allò que veiem a primera vista però també allò que està a la perifèria de la nostra visió i, de vegades, de la nostra comprensió.

Quan ballem, escrivim amb el moviment de manera concreta i precisa. Connectem els elements fragmentats del món amb el nostre propi cos; estem en diàleg constant entre el dins -el discurs intern- i el fora.

Els grans temes ens plantegen moltes preguntes i les respostes que trobem des del cos ens permeten parlar d'altres petites coses essencials que apareixen inesperadament. En el món que vivim, sobrecarregats per un excés d'informació, ens obrim pas amb el nostre ofici i amb el llenguatge de la dansa, potser amb dificultat però amb una estranya força.

Quan ballem, tenim la voluntat d'oferir gestos precisos que interroguin la realitat. Intentem moure'ns sense concessions cap a un lloc que exposi la nostra vulnerabilitat i al mateix temps la nostra capacitat de crear.

La dansa és una vivència física immediata, però la seva poesia és afortunadament complexa i expandida en el temps. És la urgència de començar a somiar sentida en el cos, és el moviment que emergeix amb força, són les imatges que es precipiten buscant un context que les animi, és el silenci, és l'aquí i ara.

Benvinguts tots. Ballar ens ajuda a pensar d'una manera diferent. Ballar ens permet treballar amb habilitats i limitacions, connectar el cos amb la imaginació i buscar a la fi, un espai de llibertat.

María Muñoz. Ballarina i coreògrafa. Codirectora, amb Pep Ramis, de Mal Pelo i del centre de creació L'animal a l'esquena.Data de modificació: 26/04/2018 11:40:32