Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:19  |  20/01/2022

Data i hora oficial

El temps

ÚLTIMS DIES PER ADQUIRIR ENTRADES PER "EL METGE DE LAMPEDUSA"

  • El metge de Lampedusa, amb Xicu Masó

    El metge de Lampedusa, amb Xicu Masó

26/4/2018

Xicu Masó, que va obtenir el premi a millor actor principal per l'obra El metge de Lampedusa, el passat mes de març,  arribará a la Sala Polivalent aquest dissabte 28 d'abril. Recordem que encara es poden adquirir les entrades per anar a la Polivalent El Metge de Lampedusa, a la web de tictactiquet.

 

L'actor Xicu Masó interpreta un metge nascut a Lampedusa, que atén i acull refugiats a la seva illa natal, a El metge de Lampedusa, una obra de teatre basada en una història real, que dirigeix Miquel Górriz i que arribará el 28 d'abril, a les 21 hores, a la Sala Polivalent de montmeló. El metge de Lampedusa és un text basat en la novel·la Llàgrimes de Sal, escrita per la periodistes Lidia Tilotta, que relata la vida de Pietro Bartolo, un metge fill de pescadors que atenia les necessitats dels seus veïns com a metge de capçalera fins que la seva illa, situada davant la costa de Tunísia, es va veure desbordada per la crisi dels refugiats.

 

"El missatge de Pietro és clar", explca l'actor gironí Xicu Masó: "els refugiats són persones com nosaltres i hem d'acollir-los, perquè Europa té capacitat per fer-ho i perquè no podem donar-los l'esquena". Segons la seva opinió, la crisi dels refugiats té molts punts en comú amb l'holocaust, amb la diferència que "quan van alliberar els jueus dels camps d'extermini i es va veure la dimensió de la tragèdia alguns van poder dir que no sabien el que estava passant i ara tots sabem el que està passant des de fa temps. Els refugiats no són nombres, són persones", comenta Xicu Masó, que rep els espectadors en un escenari convertit en l'ambulatori de Lampedusa on treballa el protagonista i els explica com ha canviat la seva vida des que van començar a arribar refugiats a l'illa.Data de modificació: 26/04/2018 10:06:35