Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

23:56  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

EL GRUP DE CONVERSA I DEL VOLUNTARIAT DE MONTMELÓ CELEBREN EL 'LUDIS FLORAE' AL MUSEU

 • "Ludis florae" al Museu Municipal de Montmeló

  "Ludis florae" al Museu Municipal de Montmeló

 • "Ludis florae" al Museu Municipal de Montmeló

  "Ludis florae" al Museu Municipal de Montmeló

 • "Ludis florae" al Museu Municipal de Montmeló

  "Ludis florae" al Museu Municipal de Montmeló

25/4/2018

Oficina de Català de Montmeló (CPNL)  El grup de conversa que organitza l'Oficina de Català per al casal de la Gent Gran i alguna parella lingüística han fet, aquest dimarts 24 d'abril, una visita al museu de Montmeló per participar en un taller de flors teatralitzat.

 

Dins el projecte A Montmeló, viu la teva història, organitzat pel Museu i l'Oficina de Català que es du a terme durant el curs 2017/2018, aquesta és una de les darreres activitats programada. S'han anat fent diverses sortides adreçades a la població i en especial al grup de conversa de català, aprenents i voluntaris lingüístics, amb l'objectiu de conèixer una mica més el poble a través de la història.

 

En aquesta ocasió la deesa de les flors i la fertilitat anomenada Cloris ha explicat el poder que atorga a les flors, com és el cas de la malva, una flor que li ha donat poder antiinflamatori, diürètic i digestiu, o l'ull de bou que és una planta antidepressiva... A través de les paraules del poeta romà Ovidi, la deesa presenta la celebració de Ludis florae, que s'escau en aquestes dates de finals d'abril i que són les festes de les flors dirigides al poble per desinhibir-se, per gaudir i passar-s'ho bé.

 

Per tal que els assistents al taller poguessin viure aquest gaudi, s'ha preparat un taller de flors en què a partir del material que se'ls ha ofert, havien de preparar una corona de flors com a símbol de festa i de plaer. Ha estat tot un èxit tant per la informació obtinguda sobre com es vivia el mes d'abril a l'època romana , com per la manualitat que els alumnes s'han endut de record.

 

 

 • Oficina de Català de Montmeló
 • Plaça de la Vila, 1 - Tel. 93 572 00 00 (ext. 144)
 • montmelo@cpnl.cat

 Data de modificació: 25/04/2018 20:42:39