Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

10:46  |  15/04/2021

Data i hora oficial

El temps

LA POLLANCREDA DE CAN CABANYES ES REPLANTA EN LA SEVA TOTALITAT

 • Plantada popular a Can Cabanyes

  Plantada popular a Can Cabanyes

 • Plantada popular a Can Cabanyes

  Plantada popular a Can Cabanyes

 • Plantada popular a Can Cabanyes - Construcció de cases nius

  Plantada popular a Can Cabanyes - Construcció de cases nius

 • Plantada popular a Can Cabanyes - Anellament d'ocells

  Plantada popular a Can Cabanyes - Anellament d'ocells

21/4/2018

Dissabte 7 d'abril va tenir lloc una nova edició de la Plantada popular de Montmeló. Aprofitant aquesta jornada es va replantar més de 450 arbres, arbustos i plantes mediterrànies a la zona contigua amb el terme de Granollers.

 

El nombrós públic assistent va gaudir també d'una sèrie de tallers relacionats amb la natura, en cooperació amb diferents entitats ecològiques de la comarca. El Grup d'Ornitologia del Tenes va ajudar a fer caixes de niu per ocells. Al final de la jornada s'havien construït 50 nius. Per la seva banda, el Grup Parus va ensenyar com es fa l'anellament d'ocells, per tal d'estudiar-los.

 

Els participants van viure aquesta activitat amb gran expectació. Malgrat les inclemències meteorològiques es van anellar 17 ocells. Per finalitzar la jornada, l'Associació Hàbitats va realitzar una passejada pel riu i van valorar juntament amb les persones assistents l'estat biològic de Congost al seu pas per Montmeló.

 

Amb aquesta plantada popular es completa la replantació de la pollancreda de Can Cabanyes que es va començar l'any 2013. L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament farà un seguiment d'aquesta plantada per tal que la zona de Can Cabanyes tingui una millora paisatgística i ecològica i potenciarà conjuntament amb l'Ajuntament de Granollers aquest espai natural perquè esdevingui un referent de la recuperació de l'entorn fluvial i el seu voltant.Data de modificació: 25/04/2018 13:57:21