Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:41  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

L’AJUNTAMENT REQUERIRÀ A LA GENERALITAT L’ABONAMENT DE LES AJUDES PER A LA FIRETA

  • Ple ordinari del 27 de març de 2018

    Ple ordinari del 27 de març de 2018

22/4/2018

El ple del mes de març va venir marcat per l'ingrés a presó dels consellers del govern de Catalunya i de la presidenta del Parlament de Catalunya, que va fer que el regidor d'ERC decidís no participar en els punts de gestió del ple en protesta per la flagrant vulneració i els atacs als drets fonamentals per part del govern de l'Estat. Aquesta circumstància va fer que per a l'aprovació d'alguns punts es necessités el vot de qualitat de l'alcalde.

 

El ple amb els vots del PSC i d'ICV-EUiA va tirar endavant el requeriment previ al departament d'Ensenyament per a que aboni les ajudes a l'Escola Bressol La Fireta dels cursos de 2015 a 2017-18. Com ja s'ha informat, l'ajuntament de Montmeló, amb 35 ajuntaments més, va interposar demanda per reclamar les subvencions per al sosteniment de les llars d'infants municipals, dels cursos 2012 a 2015. Així, el TSJC va sentenciar que els ajuntaments tenen dret a cobrar 1.300 € per alumne en relació amb aquests cursos, fet que suposa el mateix import que s'havia pactat pel curs anterior al fre en les subvencions, que la Generalitat, de forma unilateral, va suspendre. Això suposa uns ... €.

 

Amb aquest requeriment s'inicia el tràmit, que acabarà, si res no ho soluciona abans, amb la interposició d'un nou contenciós per part de l'ajuntament, per a que la Generalitat assumeixi el pagament de les ajudes pel sosteniment de l'escola bressol, que la llei li reconeix.

 

Des de la regidoria d'urbanisme es va proposar al ple l'ocupació amb ús privatiu i amb caràcter excepcional de la vorera del carrer de Blas Infante, davant dels números 4 i 6 per a superar la barrera arquitectònica d'accés a l'edifici situant una rampa a la via pública. També l'aprovació d'un text refós, a instàncies del Departament d'Urbanisme de la Generalitat per a possibilitar a la parcel·la de Farmhispania la construcció d'una nau, de 800 m² de superfície en planta i d'una alçada màxima de 30 metres, per a encabir un nou procés productiu.

El ple va aprovar, amb el vot contrari d'ICV-EUiA, la primera modificació pressupostaria, amb l'objectiu principal de dotar la partida d'inversions i tirar endavant les diverses obres en marxa (OAC, aparcament del pavelló, parades d'autobús, etc.) i la modificació de l'ordenança fiscal 27, relativa als preus de les activitats de Casal d'estiu, casal jove i piscines, el criteri general que s'ha seguit és el d'incrementar un 2% i en el cas del Casal d'estiu la inclusió d'un nou tram d'acollida, per així iniciar aquest servei a 3/4 de vuit.

 

L'equip de govern va donar compte de la liquidació del pressupost de l'exercici 2017 de l'Ajuntament i de Can Dotras, en ambdós casos es compleixen les ràtios d'estabilitat pressupostaria. L'ajuntament té capacitat de finançament per valor de 706.408 €, es compleix la regla de la despesa amb una diferència en positiu de 652.053 € i finalment l'objectiu de deute es situa en el 47% dels ingressos corrents, reduint-se en l'exercici 2017, 946.184 €. L'estalvi net ha estat d'1.319.048 €. En resum i com va destacar el regidor d'hisenda Lluis Esteban, una bona situació amb l'única assignatura pendent, tot i que millora trimestre a trimestre, del termini mitjà de pagament a proveïdors, que a la vegada limita la capacitat d'endeutament del consistori.

 

El ple va ser prolífic en l'aprovació de mocions. Una d'ERC recordant i homenatjant la memòria de Guillem Agulló i Salvador, un jove valencià assassinat brutalment per un grup de neonazis ara fa 25 anys.

 

PSC va presentar dues mocions. La primera reclamant més agilitat en la implantació de la renda garantida de ciutadania, aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya el juliol de 2017. Aquesta proposta va comptar amb el vot favorable dels grups socialista i d'Iniciativa i el vot contrari d'Esquerra. La segona moció per a reclamar una sortida a la situació política actual, des del diàleg i la reclamació de l'aixecament de la presó preventiva que afecta els consellers, la presidenta del Parlament i els membres de les entitats ANC i Òmnium Cultural i del restabliment de les institucions de govern de Catalunya. L'escrit defensava també el compliment de les lleis que configuren l'Estat de Dret i manifestava la necessitat que els conflictes polítics es resolguin en el marc de la política i no de la justícia.

 

ICV-EUiA va presentar una moció per a instal·lar canviadors per a nadons als lavabos dels edificis públics de Montmeló. Finalment, els grups van aprovar una moció de suport i solidaritat amb l'ONG Proactiva Open Arms, que va veure com la policia italiana retenia el vaixell que ha salvat més de 59.000 persones de morir ofegades a les aigües de la Mediterrània.Data de modificació: 25/04/2018 14:27:19