Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

18:30  |  30/09/2022

Data i hora oficial

El temps

PROTECCIÓ CIVIL ACTIVARÀ AQUEST DIJOUS LES SIRENES QUE ALERTEN D'ACCIDENT QUÍMIC

  • Prova de sirenes

    Prova de sirenes

6/11/2018

Protecció Civil de la Generalitat provarà aquest dijous 8 de novembre, a partir de les 10 hores, l’efectivitat del so i cobertura de les sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT de Protecció Civil de la Generalitat que serveixen per alertar la població en cas d’accident químic.

Més o menys de 10.20 h (so d’activació d’alerta) fins les 10.30 h (so de fi d’alerta), es realitzarà una prova de so de les sirenes d’emergència per accidents químics situades, una a REPSOL i una altra al Turó de les Tres Creus, per part del CECAT i la Dir. Gral. de Protecció Civil.

L’abast teòric del so de la primera sirena cobriria una gran part dels polígons El Congost, El Raiguer, Montornès Nord, la totalitat de Lucta-Butà, Pinasa, Mas Ferrer, Deixalleria, i pot ser que es pogués escoltar a la part més al nord del barri de Montornès Nord i del polígon de la Concentració Industrial Vallesana. La proba finalitzarà amb un senyal de fi d’alerta, totalment pla.

La 2a sirena ubicada als Turons de les Tres Creus te un abast teòric juntament amb l’altra de la totalitat del territori al nord del Mogent incloent tot el barri de Montornès Nord a més de la plana de Can Vilaró i el barri Ametller.

En la pràctica l’abast pot ser de més extensió o de menys en funció de les variables de so i meteorològiques del dia.

Simultàniament dependències públiques o empreses poden aprofitar la prova de so per a realitzar exercicis de confinament (diferents als d’evacuació). Si teniu previst realitzar algun simulacre en el marc d’aquesta prova, si us plau, comuniqueu-lo al correu electrònic: sensibilitzacio.protecciocivil@gencat.cat indicant el municipi, instal·lació on es realitza el confinament i nombre de persones que hi participen.

 

Recordem, a Montmeló se sentirà l'alarma instal·lada al municipi veí de Montornès. A les 10.20 hores s'activarà l'alerta del Sector químic del Vallès Oriental –Vallès Occidental:

  • 10.20 h Activació en alerta de les sirenes del Sector químic del Vallès Oriental – Vallès Occidental
  • 10.30 h Activació de les sirenes en fi d’alerta

 

 

 Data de modificació: 08/11/2018 20:07:26