Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

23:57  |  19/09/2020

Data i hora oficial

El temps

XICU MASÓ, MILLOR ACTOR PRINCIPAL EN ELS PREMIS DE LA CRÍTICA 2018, ARRIBA A LA POLIVALENT AMB "EL METGE DE LAMPEDUSA"

  • El metge de Lampedusa, amb Xicu Masó

    El metge de Lampedusa, amb Xicu Masó

7/4/2018

La sala La Villarroel de Barcelona va acollir aquest dilluns 26 de març la 20a edició dels Premis de la Crítica que atorga per la plataforma Recomana. Enguany, la gran triomfadora ha estat l'obra L'ànec salvatge, la qual s'ha endut quatre guardons, entre ells el de millor espectacle nacional i millor direcció. Per la seva banda, Xicu Masó va obtenir el premi a millor actor principal per l'obra El metge de Lampedusa, que arribará a la Sala Polivalent el próxim 28 d'abril.

 

L'actor Xicu Masó interpreta un metge nascut a Lampedusa, que atén i acull refugiats a la seva illa natal, a El metge de Lampedusa, una obra de teatre basada en una història real, que dirigeix Miquel Górriz i que arribará el 28 d'abril, a les 21 hores, a la Sala Polivalent de montmeló. El metge de Lampedusa és un text basat en la novel·la Llàgrimes de Sal, escrita per la periodistes Lidia Tilotta, que relata la vida de Pietro Bartolo, un metge fill de pescadors que atenia les necessitats dels seus veïns com a metge de capçalera fins que la seva illa, situada davant la costa de Tunísia, es va veure desbordada per la crisi dels refugiats.

 

"El missatge de Pietro és clar", explca l'actor gironí Xicu Masó: "els refugiats són persones com nosaltres i hem d'acollir-los, perquè Europa té capacitat per fer-ho i perquè no podem donar-los l'esquena". Segons la seva opinió, la crisi dels refugiats té molts punts en comú amb l'holocaust, amb la diferència que "quan van alliberar els jueus dels camps d'extermini i es va veure la dimensió de la tragèdia alguns van poder dir que no sabien el que estava passant i ara tots sabem el que està passant des de fa temps. Els refugiats no són nombres, són persones", comenta Xicu Masó, que rep els espectadors en un escenari convertit en l'ambulatori de Lampedusa on treballa el protagonista i els explica com ha canviat la seva vida des que van començar a arribar refugiats a l'illa.

 

Miquel Górriz, director de l'obra, diu que la peça "va més enllà del tema dels refugiats i parla d'individus, perquè Pierro Bartolo és un home que sap escoltar i el seu relat de les històries que li han explicat els refugiats. El contingut de l'obra és una forma de lluitar contra la cosificació i apostar per la personalització. És un muntatge amable, però d'un altíssim voltatge emocional", segons Górriz.

 

Per la seva banda, l'obre Fairflay de la companya La Calòrica, de la qual forma part l'actriu local Queralt Casasayas, va obtenir el premi a la millor obra en petit format a la 20a edició dels Premis de la Crítica. Aquest nou guardó se suma al ja obtingut a principis d'any, premis Butaca.

 

Recordem que ja es poden adquirir les entrades per anar a la Polivalent El Metge de Lampedusa, a la web de tictactiquet.

 

 

 Data de modificació: 25/04/2018 19:19:34