Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:28  |  16/04/2021

Data i hora oficial

El temps

LA IMPLICACIÓ DELS CENTRES EDUCATIUS AL MUNICIPI

  • Taula de la xerrada sobre educació de l'1 de març, amb representació de l'alcalde i la regidora de l'Ajuntament, les direccions i les Ampes dels centres escolars i d'un exalumne de l'institut

    Taula de la xerrada sobre educació de l'1 de març, amb representació de l'alcalde i la regidora de l'Ajuntament, les direccions i les Ampes dels centres escolars i d'un exalumne de l'institut

22/3/2018

Els centres educatius del municipi, i en especial les escoles de primària, estan altament implicats en projectes educatius de poble, que van més enllà de la feina del dia a dia a l'escola.

 

Projectes participatius, de promoció de la salut, de patrimoni històric i cultural, contra l'assetjament i millora de la convivència, de foment de la lectura.... la llista és llarga i sens dubte donen un valor afegit a l'escolarització al nostre poble.

 

Tots els centres van participar en la redacció del Pla Educatiu de Poble que es va redactar el 2013 i que és l'instrument que ajuda a definir el model de poble que es vol i els valors que el sustenten, a concretar-ne accions i a establir les complicitats necessàries entre administracions i ciutadania per tirar-lo endavant. També han participat, des dels seus inicis, als Espais de Debat Educatiu i al grup Xarxa Infància.

 

Pel que fa a activitats de promoció de la salut, enguany es portaran a terme 43 activitats entre primària i secundària (alimentació saludable, higiene postural, primers auxilis, sexualitat, prevenció de conductes de risc, etc.). A banda de projectes més estables com el de Salut Integral, que es porta a terme a les dues escoles i té l'objectiu de potenciar hàbits de vida saludables per a la prevenció de malalties cardiovasculars; i el de Salut Jove a l'INS Montmeló, on un tècnic especialitzat en drogodependències realitza un programa de prevenció des de 1r a 4t de l'ESO cada any.

 

Els infants escolaritzats al nostre poble poden gaudir de sortides al Museu i a Mons Observans, dins del programa d'activitats de patrimoni històric i cultural, així com gaudir d'obres de teatre a la Sala Polivalent de la Torreta, segons el conveni que té l'Ajuntament amb l'Associació Cultural de Granollers.

 

Des de fa dos cursos, a més a més, hi ha un interès especial en la realització de projectes que treballin per la millora de la convivència i rebutgin l'assetjament escolar. Les dues escoles de primària i l'Institut han implementat sociogrames amb aquest objectiu dins del projecte GRODE, de la Universitat Autònoma de Barcelona, i s'han realitzat ponències a primària i secundària a través de la Fundació NoAlAcoso. A l'Institut, a més, s'està portant a terme el programa TEI (Tutoria Entre Iguals), també amb aquesta fundació, i el programa SecondNews, més específic de l'ús de pantalles i xarxes socials, on també es treballa el ciberassetjament.

 

Pel que fa al foment de la lectura, fa anys que es realitza un treball conjunt amb la Biblioteca: s'hi fan visites, recomanacions de llibres i s'està desenvolupant el Pla Lector a l'Institut.

 

El llistat continua i podria donar per escriure moltes pàgines: educació ambiental, activitats conjuntes amb l'Escola de Música, la Cantània, activitats d'educació viària amb la Policia Local, visites al Circuit, tallers de primers auxilis amb Protecció Civil... En definitiva, tota una sèrie de programes, projectes i accions que complementen el currículum educatiu dels centres i que fan que estudiar al nostre municipi tingui una riquesa molt especial.Data de modificació: 29/03/2018 09:00:03