Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:24  |  28/03/2023

Data i hora oficial

El temps

EL PLE MUNICIPAL VA DONAR SUPORT A LA VAGA FEMINISTA DEL 8 DE MARÇ

  • Façana de l'Ajuntament, amb la bandera feminista

    Façana de l'Ajuntament, amb la bandera feminista

  • Ple del 27 de febrer de 2018

    Ple del 27 de febrer de 2018

17/3/2018

El debat de la moció presentada per tots els grups polítics i el suport ferm i unànime a la vaga feminista del dia 8 de març, a les reivindicacions del moviment feminista contra la violència de gènere i la bretxa salarial, el compromís del consistori per la igualtat laboral i el treball en la prevenció de qualsevol discriminació envers les dones, va ser un dels punts destacats del ple ordinari del passat dia 27 de febrer.

 

El ple del mes de febrer va aprovar amb els vots a favor del PSC i ERC i en contra d’ICV-EUiA el pla de comunicació de l’Ajuntament de Montmeló, un document fruit d’un treball encarregat per la Diputació de Barcelona a l’empresa Mirada Local. El document va ser presentat prèviament al darrer plenari del Consell de Poble. El document, disponible al Web de l’Ajuntament, diagnostica i analitza la situació actual de la comunicació a la ciutadania i planteja un seguit de línies estratègiques i una proposta de pla d’acció a l’equip de govern.

 

El ple va abordar també el debat sobre la transformació en habitatges d’una part dels baixos del futur edifici que la cooperativa Llar Unió Catalònia ha de desenvolupar en el carrer del Primer de Maig amb carrer Navarra. La poca sortida dels locals comercials al municipi i la necessitat de disposar-ne d’una major oferta d’habitatge, està al darrera d’aquesta proposta. Es va aprovar inicialment amb els vots favorables de PSC i ERC i l’abstenció d’ICV-EUiA. El debat va posar de manifest la necessitat de comptar amb una millor oferta de lloguer, en particular per a gent jove.

 

Les mocions dels diferents grups amb representació al consistori van permetre el debat de temes transcendents per a la ciutadania i el posicionament unànime en totes les qüestions plantejades.

 

En aquest senti i fruit d’una moció del PSC, el ple es va posicionar de nou contra la privatització d’Aigües Ter Llobregat, que el govern de CiU va fer a l’any 2013, que va suposar un increment de quasi el 70% del preu de l’aigua el alta i també, contra l’increment que l’empresa concessionària ha implementat aquest exercici de l’11,88%, que es suma a les pujades dels anys precedents. L’alcalde va informar que, a Montmeló, el cost de l’aigua avui supera els 280.000 €/any, multiplicant quasi per 2 el cost de l’any 2013, que va ser de 160.000 €/any.    

 

També a proposta del PSC el ple es va adherir al projecte “No puc esperar!” que planteja l’Associació de persones malaltes de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU) i que té com objectiu facilitar que els pacients accedeixin ràpida i gratuïtament als lavabos en qualsevol lloc i sempre que ho necessitin i pretén la conscienciació de la societat sobre les malalties inflamatòries intestinals.

 

Dues mocions d’ERC van permetre el debat sobre la situació dels presos polítics i va conciliar de forma unànime el suport a les famílies de les persones empresonades, el convenciment que l’aplicació d’aquestes mesures cautelars dificulta la normalització de la política a Catalunya i la demanda de trasllat a centres penitenciaris catalans, considerant l’allunyament penitenciari com una vulneració del dret internacional.

 

En el mateix sentit i fruit de l’aplicació de l’article 155 i de les noticies amenaçadores contra el model d’immersió lingüística establert al nostre país des de fa més de 30 anys i que ha esdevingut una història d’èxit més que constatable, el ple va reafirmar-se amb contundència a favor del model i en contra de l’atac en contra de la immersió i a favor de que el català continuï essent la llengua vehicular a l’escola catalana.Data de modificació: 22/03/2018 18:34:02