Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:57  |  16/04/2021

Data i hora oficial

El temps

VIURE LA PREHISTÒRIA AL MUSEU MUNICIPAL DE MONTMELÓ

  • Els infants de 1r de l'escola Sant Jordi han visitat el Museu Municipal de Montmeló

    Els infants de 1r de l'escola Sant Jordi han visitat el Museu Municipal de Montmeló

  • Els infants de 1r de l'escola Sant Jordi han visitat el Museu Municipal de Montmeló

    Els infants de 1r de l'escola Sant Jordi han visitat el Museu Municipal de Montmeló

4/3/2018

Aquesta setmana els nens i les nenes de primer de l'escola Sant Jordi han visitat el Museu Municipal de Montmeló per aprendre com vivien les persones que habitaven aquestes terres en temps de la prehistòria, ara fa més de 6.000 anys.

 

A través d'un conte escenificat per l'actriu Elena Codó i titulat "La Rúmnia i els llobatons" han descobert com, a l'època neolítica, els éssers humans van domesticar les plantes i els animals que, a partir d'aleshores, els van proporcionar aliments suficients per garantir la seva subsistència i millorar les seves condicions de vida.

Amb la visita al museu han descobert que, fa uns anys, al costat de l'escola Sant Jordi, es van recuperar les restes d'un poblat prehistòric que constitueix un dels testimonis més antics de la història de Montmeló. A les vitrines del museu han pogut contemplar diverses eines de pedra i de fang procedents d'aquest assentament com, per exemple, molins de mà per a fer farina o atuells ceràmics per conservar els aliments.

 

Com a record de la jornada s'han fet un tatuatge en forma d'espiga de blat  i un collaret amb petxines de mar. Aquestes activitats formen part del programa "Les escoles al museu" que les àrees d'Educació i Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament ofereixen de forma gratuïta a les escoles de Montmeló i que es poden concertar a través del mateix museu per telèfon (93 572 11 66) o per mail (museu@montmeló.cat).Data de modificació: 06/03/2018 17:20:26