Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:36  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

ACTIVACIÓ DEL NEUCAT EN FASE D'ALERTA

  • Avís de risc de nevades

    Avís de risc de nevades

27/2/2018

S’actualitza la fase d'ALERTA del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT). D’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, continua la situació de risc per nevades.


Entre dimarts i dimecres es preveuen gruixos d'entre 0 i 2 cm a punts del litoral i entre 2 i 15 cm a la resta. A zones elevades del prelitoral i de la depressió Central es podran arribar a superar els 15 cm. Al Pirineu i sobretot al Prepirineu es podran acumular més de 30 cm de neu, si bé al sector occidental es podran superar els 50 cm per sobre dels 1000 metres d'altitud. A partir de dimecres a mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord, i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al Prepirineu i Pirineu les nevades persistiran fins a mitja tarda.


L'episodi començarà a primera hora del migdia per les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona i s'anirà desplaçant cap al nord i l'interior. En aquestes condicions es preveuen dificultats en la mobilitat des d'aquest vespre i durant el matí i migdia de demà, amb caràcter generalitzat a tot el territori excepte la línia litoral, tot i que a punts del litoral de Tarragona també es pot veure afectada. Per tant, també caldrà preveure que afecti al normal desenvolupament de moltes activitats.

 

Es preveu que en les diverses vies afectades hi hagin restriccions en la circulació de camions amb caràcter preventiu. Els següents municipis han comunicat que posen el seu pla d'emergència en alguna fase, fins al moment: Barberà del Vallès, Castellbisbal, Sabadell, Mataró, Vilanova del Camí, Sant Cugat, Sant Esteve Sesrovires, Tarragona, Sant Vicenç dels Horts, Cardona, Rubí, Cardedeu, Terrassa, Matadepera, Calella, Sant Quirze del Vallès, Granollers, Tordera, Barcelona, Igualada, Abrera, Sentmenat, Lleida, Sabadell, Girona,Polinyà, Sant Fost de Cap-Centelles, Corbera de Llobregat, Planes d'Hostoles, Viladrau, Blanes, Mollet del Vallès, Sant Bartomeu del Grau, Molins de Rei, Viladecavalls, Solsona, Bisbal d'Empordà, Sant Boi Llobregat, Sant Pedor, Muntanyola, Vic, Castellar del Vallès, Berga, Cervera, Cardona, Molins de Rei, Puig-reig, Vidrà, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Tavèrnoles, Prats de Lluçanès, Folgueroles i Castell Platja d'Aro.


Pel que fa les afectacions al transport escolar, fins el moment s'han registrat 63 rutes afectades i 13 escoles tancades sobretot concentrades en municipis de comarques de la Catalunya Central. D'acord a la predicció en el dia de demà es poden veure afectades més rutes escolars.

 

Atès que les nevades poden afectar a zones urbanes, es recomana que el municipis que disposin d'associacions de voluntaris de protecció civil que els activin, així com les respectives brigades municipals o altres serveis disponibles, per a la neteja de les zones afectades, des d'aquest vespre fins el dia de demà.

 

  • Fins les 11 h el 112 ha rebut 485 trucades que han generat 391 incidents. Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades a l'enllaç interior.gencat.cat/nevades
  • Tenint en compte la situació meteorològica, es demana al sector del transport que consulteu l’evolució de les previsions meteorològiques per planificar l’itinerari, i que estigueu contínuament informats de les restriccions a camions que es puguin produir, a través de l web d’incidències viàries del Servei Català de Trànsit: cit.transit.gencat.cat
  • Per a conductors de vehicles pesants podeu consultar la informació específica a: bit.ly
  • Podeu consultar la possible afectació a la xarxa viària a : www.instamaps.cat

    En cas de neu o gel damunt la calçada en qualsevol fase d’emergència del pla NEUCAT, els vehicles de transport de mercaderies perilloses (ADR) de més de 7.500 kg de MMA o MMC de les classes 1 (explosius) i 3 (inflamables), no poden circular i hauran d'estacionar de forma segura fora de la via fins que es garanteixi la seguretat de la circulació després de l’actuació dels serveis de manteniment i conservació de les carreteres


Data de modificació: 27/02/2018 13:59:04