Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

08:08  |  23/04/2021

Data i hora oficial

El temps

UN TRENCADÍS FET ENTRE TOTS

 • El Trencadís: "Tu i jo, els mateixos drets"

  El Trencadís: "Tu i jo, els mateixos drets"

19/2/2018

El Trencadís compleix deu anys i volem celebrar-ho

 

El Centre Ocupacional va néixer quan els professionals que formem part de la cooperativa Grupdem arribem a Montmeló amb el trasllat del Centre Especial de Treball. A Montmeló i a la comarca havia necessitat d’un centre ocupacional per a joves i adults amb discapacitat intel·lectual. Les famílies ho reclamaven i l'Ajuntament volia donar-los una resposta.

 

Així, ens vam posar a treballar en l'elaboració del projecte de manera conjunta amb l'Ajuntament de Montmeló, que va construir les instal·lacions. El projecte de funcionament va ser aprovat per la Generalitat, les obres es van fer, i el febrer de 2008 el Centre Ocupacional El Trencadís va començar a funcionar.

 

Des del principi vam tenir clar que aquest trencadís l'havíem de fer entre tots. La nostra línia de treball anava (i segueix anant) en la línia d'afavorir les condicions perquè les persones amb DI puguin desenvolupar les seves capacitats, donar-li els suports necessaris perquè tinguin l'oportunitat d'aconseguir el grau més gran d'autonomia (cada un en la mesura de les seves possibilitats), de tenir allò que tots necessitem per poder realitzar-nos com a persones. A més de l'autocura, la comunicació, l'assumpció de la responsabilitat personal i les habilitats, avançar en la inclusió social, en la participació en la vida de la comunitat, és fonamental. Formar part d'una societat, sentir-se algú. Algú a qui es té en compte, algú que també pot aportar coses a la resta de la comunitat, algú respectat. Per això des del principi hem treballat amb un peu al Trencadís i amb un altre al carrer. Tenint una parada al mercat dels divendres; fent un Carnestoltes per al poble; publicant una "antologia" de receptes (amb l'ingredient de les emocions i els records personals) de Montmeló; elaborant el guarniment que els comerços pengen de les seves portes quan arriben les Festes de Nadal; etc.

 

Durant aquests deu anys hem volgut ser tan protagonistes com els altres de la vida de Montmeló. I també hem rebut l'aportació, el suport, la col·laboració d'entitats, d'associacions, de l'Ajuntament i de moltes persones a títol personal. Creiem realment que la celebració dels deu anys del Trencadís ha de ser la celebració d'un treball fet entre tots. Sense la col·laboració de la gent de Montmeló, El Trencadís no seria el que és. És per això que ens agrada dir que celebrem 10 anys d'un Trencadís fet entre tots.

 

Daniel Angulo,  Director del Trencadís COM

 

 

Activitats: 10 anys del Trencadís

 • FEBRER Gravació d'un reportatge sobre els 10 anys del Trencadís amb la participació de persones que per un motiu o un altre han tingut o tenen relació amb el Centre.
 • MARÇ "Un Trencadís fet entre tots". Durant tot el mes els usuaris del Centre es faran fotografies amb veïns i veïnes del poble amb un cartell al·lusiu als 10 anys del Trencadís.
 • MAIG Torneig de futbol amb altres centres ocupacionals i escoles d'educació especial. Exposició de fotografies al voltant del tema "Superant barreres" a la Biblioteca La Grua (amb data encara per determinar)
 • SETEMBRE "Coneix El Trencadís". Jornada de portes obertes per a tots els veïns de Montmeló.
 • OCTUBRE Exposicions a la biblioteca de redaccions dels alumnes de 6è de primària de les escoles Sant Jordi i Pau Casals.
 • NOVEMBRE Projecció de curtmetratges sobre la discapacitat intel·lectual a l’Estació Jove i posterior debat.
 • DESEMBRE Exposició, a un aparador del carrer Major, dels guarniments nadalencs fets durant aquests anys en col·laboració amb la Unió de Botiguers. 1 de desembre. Acte final obert, en la Sala Polivalent , coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.


Data de modificació: 22/02/2018 17:55:04