Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:28  |  20/04/2021

Data i hora oficial

El temps

EL SERVEI DE TELEASSISTÈNCIA A MONTMELÓ

  • Servei de teleassistència

    Servei de teleassistència

18/2/2018

El servei de teleassistència municipal compta en l'actualitat amb un total de 215 usuaris i es preveu fer-ne ampliacions segons les necessitats que es vagin detectant.

 

El recurs ha introduït millores en el servei aplicant el Model d'Atenció Centrat en la Persona que té com a finalitat cobrir les necessitats dels diferents perfils d'usuaris que se'n beneficien del servei. En els casos de més vulnerabilitat o de risc per malaltia i/o dependència, s'intensifica el nombre de trucades i el seguiment domiciliari.

 

El servei inclou també detectors de foc/fum, detectors de presència i caigudes, dispositius de teleassistència adaptada a necessitats especials, i serveis adaptats a persones que presenten dificultats a la parla, oïda, o de mobilitat reduïda a les mans.

 

El servei de teleassistència col·labora i treballa conjuntament amb el departament de serveis socials de l'Ajuntament de Montmeló en el protocol de sensibilització, prevenció i sospita de maltractament, implementant una sèrie d'intervencions, adreçades a la detecció precoç de casos, a l'assessorament, el suport de les persones grans i l'activació de plans de seguiment i d'actuació.

 

Al llarg de l'any, el servei de teleassistència posa en marxa el protocol per temperatures extremes, incrementant el nombre de trucades de seguiment i donant consells pràctics per fer front a les inclemències meteorològiques. Fent especial èmfasi, en aquelles persones més grans de 80 anys i/o que viuen soles, i que presenten patologies que requereixen especial atenció.

 

Amb la tecnologia adequada, el servei de teleassistència ofereix a les persones que més ho necessiten una atenció permanent i a distància, assegurant una resposta ràpida a possibles emergències, donant seguretat i tranquil·litat tant a la persona usuària com als familiars.

 

Per poder accedir-hi cal sol·licitar una entrevista al departament de serveis socials de l'Ajuntament de Montmeló.la UPC, especialitzat en aplicacions i serveis basats en les últimes tecnologies.Data de modificació: 22/02/2018 17:24:33