Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:23  |  19/07/2019

Data i hora oficial

El temps

ARTICLES D'OPINIÓ DELS GRUPS POLÍTICS - CRÒNICA FEBRER 2018

  • Articles d'opinió dels grups polítics (Crònica febrer 2018)

    Articles d'opinió dels grups polítics (Crònica febrer 2018)

20/2/2018

PSC - Un centre del poble tot nou

La ciutadania de Montmeló ja ha pogut veure l’inici dels treballs d'urbanització de l'àmbit de soterrament a l'espai de la llosa, en la seva primera fase, que va des de la nova estació fins a l'antic pont de la via, que ara és el pas de la carretera.

 

En qüestió de mesos veurem transformat de manera definitiva el nostre centre del municipi, i on històricament havíem tingut les vies del tren, ara tindrem un nou espai públic del qual tots els ciutadans de Montmeló podran gaudir, i que donarà oportunitat de generar noves dinàmiques de municipi.

 

Aquesta és una fita que només poden valorar en la seva justa mesura els qui recorden, perquè han viscut durant molts i molts anys, amb el poble dividit en dues parts comunicades únicament pel pas estret que era el pont de la via.

 

A continuació li seguirà la transformació de la carretera entre l'espai de les piscines i el de l'antic pont de la via, incloent-hi la plaça Sant Isidre i tot l'entorn de l'església de Santa Maria, finalitzant, d'aquesta manera, el canvi més important que Montmeló haurà patit en el seu espai públic en molts anys, i fent de Montmeló un municipi amb un centre del poble renovat, més amable amb els vianants, amb més i millors espais públics i amb una nova distribució de la centralitat que de mica en mica anirà canviant, també, les dinàmiques de mobilitat dels seus habitants.

 

Queda, però, molta feina per fer. La segona i tercera fase d'urbanització de l'àmbit de soterrament en són una mostra, però també l'arranjament i millora de molts espais del municipi que no formen part d'aquest àmbit.

 

I volem que sigui la mateixa ciutadania la què decideixi les prioritats d'inversió i, en conseqüència de millora, del nostre poble.

És per aquest motiu que en els mesos vinents posarem en marxa un procés de Pressupostos Participatius a través del qual tots els ciutadans i ciutadanes de Montmeló podran prioritzar el destí de les inversions del pressupost municipal.

 

Comencem el 2018 amb la voluntat que sigui un procés que es consolidi i que, en endavant, sempre puguin ser els ciutadans els qui proposin, prioritzin i decideixin quins han de ser els espais en els quals la inversió dels diners de tots continuï millorant el nostre poble.

 

 

ICV Escola pública, tresor compartit!

Pròximament començaran les jornades de portes obertes i els períodes de preinscripció a les escoles del nostre poble i moltes famílies seguiran compartint l'educació dels seus fills i filles amb les escoles públiques de Montmeló. Un tresor compartit que volem seguir gaudint i que defensarem sempre que calgui.

 

A Montmeló els dos darrers cursos, 2016-2017 i 2017-2018, s'han retallat línies de P3 i P4 a l'escola Pau Casals, reduint l'oferta educativa del poble de quatre a tres línies, amb l'excusa del descens de la natalitat.

 

Des d'ICV-EUiA hem estat denunciant i advertint del que succeiria si no es prenien les mesures necessàries i no es lluitava, de forma conjunta, per conservar la quarta línia.

 

A l'Ajuntament, des de l'oposició on estem, hem presentat mocions des de gener del 2016 (aprovades totes per unanimitat o amb l'abstenció d'ERC). Mocions de rebuig al tancament d'aules i línies de P3, pel reconeixement dels drets del personal auxiliar d'educació especial i dels drets dels alumnes amb necessitats educatives específiques, per millorar el finançament de les escoles bressol i per aturar les retallades en educació infantil a Montmeló.

 

Pel curs vinent 2018-2019 ens trobem en una situació molt similar a la dels darrers cursos. Una administració que compta alumnes com mercaderies i que veu qualsevol descens de població en el padró com una oportunitat per a treure les tisores de retallar serveis.

 

A ICV-EUiA ens oposem a aquesta visió mercantilista i estem totalment conscienciats de la importància de l'educació pública, com a eina que garanteix la igualtat d'oportunitats i com a espai de cohesió social. Creiem que cal una reducció de les ràtios, amb 20 alumnes per aula com a màxim (i no com a mínim, com passa ara) a l'educació infantil. Això ajudaria a garantir l'adequada atenció a la diversitat de l'alumnat, en especial per aquell que pugui tenir algun tipus de diversitat funcional. També creiem que aquesta atenció a la diversitat cal fer-la amb la plantilla docent necessària, com també amb el personal de suport educatiu adient: vetllador, educació especial...

 

Per aquestes raons, des d'ICV-EUiA seguirem lluitant i promovent les mobilitzacions conjuntes necessàries perquè Montmeló recuperi la quarta línia de P3 i tingui el personal i els recursos necessaris per oferir una educació infantil pública i de qualitat, tant a l'Escola bressol La Fireta com a les escoles Sant Jordi i Pau Casals.

 

 

ERC - ERC Montmeló segueix creixent

Fa poques setmanes s'ha creat la secció local de les JERC Montmeló, amb joves implicats amb el nostre poble i amb ganes de millorar-lo. Tenim tot un repte al davant, i aquest repte és Montmeló i la seva gent, és per això que esperem, ben aviat, poder fer la seva presentació en públic.

 

En aquests moments en què l'Estat ens colla, nosaltres no deixem de pensar en aquells que estan empresonats. Seguirem treballant per canviar aquesta situació, amb paciència, seny, i el nostre sentiment republicà.

 

Fer república és, per a nosaltres, garantir el dret a una feina i un salari dignes, reformar el marc fiscal per als autònoms i aconseguir una llei per a l'impuls del comerç urbà.

 

A més, volem desplegar la Renda garantida i enfortir l'atenció primària als serveis socials, garantir el dret a l'autonomia de les persones grans o discapacitades, i crear un programa de govern contra la pobresa energètica.

 

Dintre de la nostra línia, volem invertir en salut, equipaments, cultura, habitatge i mantenir un sistema educatiu inclusiu i accessible.

 

Hem de garantir l'educació de 0 a 3 anys i establir permisos de paternitat i maternitat iguals i transferibles que garanteixin un repartiment just de la cura dels fills.

 

El pròxim 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, però tot l'any s'ha de seguir treballant per promoure plans d'igualtat dins de les empreses i organismes, cal una educació no sexista i mà ferma contra la violència de gènere.

 

Ara, des de l'oposició, seguim treballant i vetllant pels interessos de tots els montmelonins, escoltem i transmetem els reptes i dubtes de la ciutadania per mirar la millor manera de poder resoldre'ls.

 

Si vols saber més sobre el teu grup municipal d'ERC a Montmeló, no dubtis a contactar amb nosaltres:Data de modificació: 22/02/2018 15:06:33