Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:36  |  25/01/2022

Data i hora oficial

El temps

HA SORTIT EL BUTLLETÍ MUNICIPAL CRÒNICA 009 DEL MES DE FEBRER

  • Crònica 009 - Febrer 2018

    Crònica 009 - Febrer 2018

20/2/2018

EDITORIAL - 8 de març: Dia Internacional de les Dones

Una data que commemora la lluita de les dones com a artífexs de la història en pro de la igualtat, la justícia, la pau i el desenvolupament.

En aquesta data es commemora la mort, el 1911 de 140 treballadores que feien vaga en una indústria tèxtil a Nova York, quan el patró va calar foc a la fàbrica. És la data per excel·lència que reivindica el feminisme social, que recorda la llarga lluita de les dones per la igualtat, i que intenta sensibilitzar els governs i la ciutadania per posar fi a la discriminació de gènere i assolir el respecte ple dels drets de les dones.


El Dia Internacional de les Dones és un bon moment per a reflexionar sobre els avenços assolits, així com per a celebrar la vàlua i la determinació de les dones i el seu paper clau en la història dels seus països i comunitats. Però també per a seguir reivindicant canvis i millores: des de la igualtat salarial a la necessitat que hi hagi més dones al capdavant de les empreses, projectes, entitats, passant per la necessitat de superar alguns rols enquistats des de temps remots, fins a la participació de les dones, no sempre en condicions d'igualtat, als mitjans de comunicació o a les institucions.


Enguany volem centrar des de l'Ajuntament de Montmeló la lluita contra la discriminació de la dona en l'àmbit de la creació i producció artística i intel·lectual, perquè estem convençudes que forma part de les línies d'implicació social que totes perseguim.
Per això, i amb motiu del Dia Internacional de les Dones l'Ajuntament organitza al llarg de tot el mes de març tot un seguit d'activitats:

  • Dijous 8 de març a la Sala de la Concòrdia, "Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer)", un singular recital de gran intensitat poètica.
  • Dimarts 13 de març a la Biblioteca, "Princeses blaves i prínceps encantadors", un espectacle de contes per infants amb objectes i titelles: "Sempre ens han explicat que les princeses són delicades i els prínceps valents, perquè en coneixem alguns que són prínceps sensibles i princeses valentes i decidides".
  • Dissabte 24 de març a la Sala Polivalent, "AÜC, el so de les esquerdes", dansa i música que descriu la violència sexual: "Aüc és allò que se sent entre les costures del silenci i la ràbia"..

Per últim, cal fer esment que en el proper Ple del dia 27 de febrer, es presentarà una moció reivindicativa per donar suport a la vaga feminista convocada pel mateix dia 8 de març. La crida feminista internacional convoca una vaga laboral, de cura, de consum i estudiantil per conscienciar que sense les dones, el món s'aturaria, i també per denunciar les situacions de discriminació i violència masclista que pateixen actualment les dones.

 

Carme Palacios, Regidora d'Igualtat


Informació relacionada


Data de modificació: 21/03/2018 10:18:31