Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

23:38  |  22/04/2021

Data i hora oficial

El temps

LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA PRESENTA ELS RESULTATS DELS HÀBITS DE SALUT DELS JOVES DE QUART D'ESO DE LA DEMARCACIÓ

  • Enquesta sobre hàbits de salut

    Enquesta sobre hàbits de salut

2/2/2018

El passat 1 de febrer,  va tenir lloc a l’Edifici Migjorn del recinte Mundet, la presentació dels resultats i conclusions de la primera onada d’enquestes sobre hàbits i comportaments relacionats amb la salut dels joves de 4t d’ESO del conjunt de la demarcació de Barcelona,un instrument d'anàlisi que la Diputació posa al servei dels municipis.

 

L’obertura de l’acte va anar a càrrec de la diputada de Salut Pública i Consum, Laura Martínez, qui va destacar «la importància de disposar de dades per planificar segons el paradigma de "salut en totes les polítiques", que implica la necessitat del treball intersectorial».

 

Amb la participació de 41 municipis i una representativitat molt àmplia, de més de 8.000 enquestats i enquestades, els resultats mostren una fotografia fidedigna de la realitat del jovent, analitzada segons el sexe, el nivell socioeconòmic, l’origen i el perfil del municipi. És el primer estudi amb aquest nivell de profunditat realitzat a la demarcació en aquest àmbit.

 

L’enquesta aborda els principals determinants i hàbits relacionats amb la salut dels joves -alimentació i dieta, consum d’alcohol, de tabac i de substàncies com el haixix, sexualitat-, i també temes d’actualitat informativa com són l’assetjament sexual i el bullying.

Entre les moltes dades remarcables, per exemple, hi ha una pitjor percepció de la salut en municipis grans (majors de 50.000 habitants); i en municipis petits (menys de 20.000 habitants) es fuma més que en els més grans. D’altra banda, es constata una menor activitat física i menor adherència a la dieta mediterrània en els municipis metropolitans que en la resta.

 

L’objectiu de recollir dades és afinar, prioritzar i intensificar les intervencions i els programes que es duen a terme als municipis. Per això, durant la presentació es va emplaçar els municipis que encara no han realitzat aquesta enquesta a participar-hi, i als que ja l’han feta a repetir-la properament per tal de poder veure’n l’evolució temporal.

 

Font: www.diba.cat

 Data de modificació: 03/02/2018 16:22:34