Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:29  |  06/08/2020

Data i hora oficial

El temps

SOLIDARITAT A LES AULES DE L'INSTITUT

  • Entrega dels 921 € de recaptació a la regidora d'Educació de l'Ajuntament, M. Jesús Prieto

    Entrega dels 921 € de recaptació a la regidora d'Educació de l'Ajuntament, M. Jesús Prieto

19/1/2018

Les dates nadalenques és el moment ideal per expressar i dur a terme accions de solidaritat amb les persones més necessitades. Però quan això passa entre l'alumnat d'un institut, és encara si cap més sorprenent.

 

Fruit de la inquietud de la professora de català de segon de l'ESO de l'Institut de Montmeló de buscar activitats diferents que motivin a l'alumnat, va néixer la proposta de cercar activitats per recaptar diners per la campanya "A Montmeló, cap infant sense regal".

 

Entre tot l'alumnat de 2n d’ESO (A, B i C) es van decidir les activitats i durant dues setmanes, de l'11 al 20 de desembre es van fer tres esmorzars solidaris, amb aliments que facilitaven les famílies dels alumnes; un mercat solidari el dia 20 de desembre, una paradeta el dia 22, dia de lliurament de notes (així les famílies podien col·laborar) i la cantada de Nadales al Casal de la Gent Gran el mateix dia 20.

 

Pel que fa al mercat Solidari del matí del dia 20, es van instal·lar dues parades (una a la plaça de l'Ajuntament i una altra a la plaça de la Quintana), on es venien productes elaborats per ells mateixos durant el projecte: braçalets, punts de llibre, decoracions nadalenques. Cada objecte tenia un cost d'un euro. A banda, es van fer sis grups d'alumnes que anaven amb unes guardioles dissenyades també a l'Institut. L'alumnat acompanyat per professorat del centre voltaven pels carrers de Montmeló explicant a la gent i als establiments que estaven fent i demanant la seva col·laboració.

 

La recaptació total va ser de 921 €. A banda d'aconseguir amb èxit l'objectiu de recaptar diners per aquells infants que ho necessiten, també es van aconseguir altres èxits: els alumnes van treballar molt motivats i van col·laborar en tot moment, van aprendre a realitzar tots els passos que cal seguir en l'organització de qualsevol activitat i sobretot van aprendre què significa ser solidari. En paraules de la mateixa professora, "el que van aprendre durant aquelles dues setmanes no té preu".Data de modificació: 25/01/2018 18:52:19