Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:06  |  25/03/2023

Data i hora oficial

El temps

LA VIQUIPÈDIA ARRIBA A MONTMELÓ

  • Xerrada sobre la Viquipèdia

    Xerrada sobre la Viquipèdia

16/1/2018

De la mà de l'entitat Amical Wikimedia, la Biblioteca Municipal La Grua acull una xerrada-taller per parlar de què és la Viquipèdia, com funciona i el més important: com es pot col·laborar i formar part d'aquesta eina digital tan popular i massiva.

Malgrat estar sempre en el punt de mira per la seva suposada manca de rigor, la Wipipèdia és actualment una eina d'ús massiu, especialment pel públic més jove que no dubta en fer-la servir com a primer lloc de referència a l'hora de cercar una definició ràpida sobre qualsevol tema de consulta.

Amb el pas dels anys la Wiquipèdia ha anat adquirint cos i ànima i s'ha dotat d'eines de control, gestió i millora, com són els diferents organismes de persones voluntàries que s'agrupen al voltant de la Wiquipèdia per tal que aquesta eina sigui cada vegada més fiable, completa i innovadora.

 

Aquest és el cas d'Amical Wikimedia, una organització independent sense ànim de lucre que promou la Viquipèdia (La Wiquipedia en llengua catalana), els seus projectes germans, el coneixement lliure en català i la cultura catalana a dins i fora de la xarxa. Amical Wikimedia va ser fundada l'any 2008 com a organització temàtica afiliada. L'associació està sostinguda per les persones voluntàries, igual que tot el moviment Wikimedia.

Aquesta associació s'encarregarà dimarts 23 de gener de realitzar una xerrada per informar sobre que és la Viquipèdia, el seu estat actual, com es crea el contingut, qui pot col·laborar en la Viquipèdia, com funciona per dins, etc. Tots aquests temes i dubtes es desvetllaran a la xerrada i les persones assistents podran participar activament en el taller per a nous col·laboradors d'aquesta eina de coneixement. La xerrada-taller tindrà lloc a la Biblioteca Municipal la Grua, a partir de les 20 hores.

 Data de modificació: 17/01/2018 17:46:41