Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:45  |  17/08/2022

Data i hora oficial

El temps

EL MUSEU MOSTRA COM JUGAVEN ELS ROMANS ALS ALUMNES DE CATALÀ

  • Joguines d'ara i de sempre - Visita teatralitzada al Museu de Montmeló

    Joguines d'ara i de sempre - Visita teatralitzada al Museu de Montmeló

21/12/2017

Els alumnes de català del Bàsic 3 i el grup de conversa Avis Savis ha fet una visita al Museu per veure una activitat teatralitzada que ha organitzat per mostrar els jocs en l'època dels romans.

 

A través de la figura de la Sàlvia, una romana amb més de 2000 anys d'antiguitat, s'ha fet un repàs del ludus minore (jocs per a nens petits), ludus puerorum (jocs a què jugaven els nens romans de 7 a 14 anys) i els jocs adreçats als adults, ludus maiore. La pupa, el que per a nosaltres és una nina, era el joc habitual de les nenes i en canvi els nens preferien jocs més de lluita i estratègia.


Els plebeus jugaven al carrer i s'havien de conformar amb el que tenien, és per això que amb unes nous o unes pedres podien inventar-se tota mena de jocs per passar l'estona. I això és el que han fet els alumnes de català: cadascú tenia unes nous i les havia d'encistellar en un cove o en un àmfora per fer-ho més difícil, havien de fer curses amb les nous o bé llençar-les amb traça en un espai limitat per obtenir la màxima puntuació.

 

Per acabar l'activitat, la directora del Museu ha mostrat una fireta de fang de fa més de 2000 anys que van trobar en unes excavacions que es feren a Montmeló.Data de modificació: 22/12/2017 11:29:18