Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

20:02  |  23/03/2023

Data i hora oficial

El temps

25 ANS DEL PARC DE NADAL

 • Parc de Nadal 2016

  Parc de Nadal 2016

 • Parc de Nadal 2016

  Parc de Nadal 2016

 • Parc de Nadal 2016

  Parc de Nadal 2016

 • Parc de Nadal 2016

  Parc de Nadal 2016

 • Parc de Nadal

  Parc de Nadal

23/12/2017

A Montmeló, des de fa molts anys -ens hem de remuntar a les primeres èpoques del Club d'Esplai i les colònies que es feien a la parròquia en l'època de mossèn. Mateu- sempre hi ha hagut un interès pel temps de lleure d'infants i joves. Ens referim a la voluntat d'omplir aquest lleure de contingut i alhora donar-li sentit amb tot un seguit de valors i possibilitar el creixement d'aquests infants i joves amb objectiu de fer-los millors persones.

 

Durant molts anys aquest temps de lleure va anar a càrrec del Club d'Esplai durant les tardes de dissabte i les colònies d'estiu. Actualment Ja han passat 25 anys, des que aquest grup de persones van obrir una nova finestra en aquest temps de lleure mitjançant la realització del Parc de Nadal durant les vacances escolars de Nadal a Reis.

 

Montmeló va ser un dels primers pobles de la comarca que va apostar per aquesta nova activitat -el Parc de Nadal- que es desenvolupa des del primer any al pavelló municipal. Tot i que cal esmentar que a l'antic centre cultural del carrer de Vic es van portar a terme unes primeres edicions d'activitats per a infants i joves a les èpoques nadalenques, però sense arribar a tenir l'estructura organitzativa d'un Parc de Nadal com avui l'entenem.

 

Per aquells anys la referència era el "Saló de la Infància i la Joventut" de Barcelona. És evident que en el nostre plantejament inicial no podíem ni tan sols acostar-nos a l'oferta que el saló barceloní oferia, però no vam defallir en l'intent de poder fer quelcom digne i alhora innovador per als nostres infants i joves.

 

En aquest sentit cal dir que les decoracions dels primers parcs de Nadal es feien amb materials que el mateix saló barceloní no aprofitava d'un any per l'altre. I va ser així com en acabar el saló de la ciutat comtal anàrem amb 2 i 3 camions a recollir aquests materials que nosaltres guardàvem curosament d'un any per l'altre.

 

A partir d'aquí, any rere any, el Parc de Nadal es va anar omplint de contingut, espais i activitats didàctiques i alhora divertides, i perquè no dir-ho, també innovadores. Tot i que hem de reconèixer que darrerament cada vegada la societat ens ho posa més difícil per "competir" d'igual a igual amb el món de les noves tecnologies.

 

Després de 25 anys de feina i esforç estem satisfets del treball i dels resultats. Hem gaudit durant tots aquests anys veient cada tarda el pavelló ple durant els dies que té lloc el Parc de Nadal de Montmeló. I sobretot estem satisfets de l'ús que els nostres infants i joves n'han fet i encara en fan. Molts d'aquests infants i joves usuaris del parc fa uns anys, avui són monitors i monitores del mateix parc. No hi pot haver més gran satisfacció.

 

Felicitem-nos per aquests 25 anys de parc de Nadal i no deixem de treballar perquè n'hi hagi molts més. A totes les persones que hi heu tingut a veure: infants i joves, pares i mares, monitors i monitores: moltes gràcies per fer-ho possible!

 

Pere Fontanet i VenturaData de modificació: 27/12/2017 15:23:58