Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:49  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

HA SORTIT EL BUTLLETÍ MUNICIPAL CRÒNICA 007 DEL MES DE DESEMBRE

  • Crònica 007 desembre 2017

    Crònica 007 desembre 2017

  • Gravació de la felicitació nadalenca de l'alcalde de Montmeló, a l'exterior del Mas Moreneta (Circuit de Barcelona-Catalunya)

    Gravació de la felicitació nadalenca de l'alcalde de Montmeló, a l'exterior del Mas Moreneta (Circuit de Barcelona-Catalunya)

19/12/2017

Editorial: Viure el Nadal intensament

 

Arriba Nadal i arriba amb el ressò comercial que a voltes amaga el que realment ha de ser i que no és altre que un temps d'estar a casa i en família. No és menys cert que cada cop més el Nadal està esdevenint un concepte només comercial. Hem pervertit, i ho fem sabent-ho, la tradició per a convertir-la en un fet comercial més. La compra de regals és la primera de les prioritats, oblidant-nos a voltes del fet transcendent que és el de compartir amb els éssers estimats uns moments de la nostra atrafegada vida, el de parar i pensar en la intimitat i a l'empara de l'escalf que ens dona la llar i la nostra gent. Això és el Nadal més enllà dels regals.

 

A Montmeló ho viurem intensament de la mà de les entitats i de totes i cadascuna de les persones que, des del seu compromís, ens fan gaudir d'uns dies diferents, perquè això també ho du el Nadal.

 

Deixeu-me que en destaqui, sense demèrit de res i de ningú, els vint-i-cinc anys del Parc de Nadal. Encara recordo el primer i la complicitat de monitores i monitors per crear un concepte atractiu que complís l'objectiu de donar una alternativa lúdica als nois i noies de Montmeló durant les vacances de Nadal. I ho recordo perquè vaig tenir la responsabilitat com a regidor de joventut d'impulsar-lo i de contribuir a posar-lo en marxa amb la contribució de moltes persones i entitats i sobretot amb la resposta de famílies que van confiar en aquella aposta. Aquest any ho celebrem i ho hem de fer cofois d'haver estat pioners i d'haver-ho fet amb moltes ganes i pocs recursos. I també tindrem la fira, el tió i els pastorets, el pessebre vivent del Casal, els concerts i festivals de Nadal, perquè és Nadal i perquè ho volem viure en comunitat.

 

I passarà el Nadal i arribarà Cap d'Any, a la plaça de la Vila amb els Diables i de nou amb l'oferta a la Polivalent, perquè la ciutadania ho pugui gaudir a casa.

 

I arribaran els Reis d'Orient, que és l'activitat que més gent aplega als carrers del nostre poble i arribaran per a tota la canalla, perquè ho fa possible el voluntariat i la solidaritat de la ciutadania. Perquè d'això també va el Nadal: de compartir amb els que més ho necessiten, de fer-nos càrrec col·lectivament que a ningú li falti el mínim necessari per viure també aquest dies.

Deixeu-me que us demani, doncs, que viviu i compartiu aquest Nadal intensament i fraternalment, perquè això és, en el fons, el que ens endurem.

 

Antoni Guil, Alcalde de MontmelóData de modificació: 20/12/2017 19:16:05