Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

07:00  |  23/04/2021

Data i hora oficial

El temps

“LA INVESTIGACIÓ POT CANVIAR LA HISTÒRIA” MONTMELÓ A LA MARATÓ DE TV3

 • recomana posar el colze davant de la boca a l'esternudar; mai les mans"

  recomana posar el colze davant de la boca a l'esternudar; mai les mans"

 • “La Investigació pot canviar la història” Montmeló a la Marató de TV3

  “La Investigació pot canviar la història” Montmeló a la Marató de TV3

21/11/2017

La 26a edició de La Marató de TV3 es dedicarà a les malalties infeccioses. En aquesta ocasió, la Biblioteca Municipal la Grua de Montmeló, va organitzar el passat dijous 16 de novembre una conferència divulgativa a càrrec de l'especialista Andrea Ventura Martín.

 

A la xerrada, Andrea Ventura ha donat a conèixer les principals normes de prevenció de malalties infeccioses, ha parlat dels motius i de les conseqüències d'aquests tipus de malalties que actualment són la causa de mort d'una de cada tres persones al món. Per finalitzar la conferència s'ha visualitzat un vídeo amb diferents exemples de diferents persones que han patit un quadre greu de salut a causa d'una infecció aguda.

L'activitat ha estat coordinada per la Fundació La Marató de TV3 i amb el suport dels equipaments del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

 

Al Circuit de Barcelona-Catalunya també tindrà lloc pròximament dues activitats que recolliran fons per a la Marató de TV3. Es tracta de les Voltes solidàries i els 10kmRACC, amb la col·laboració com cada any de l'Ajuntament de Montmeló.

 

 

Les malalties infeccioses

Són causades per la invasió o proliferació de microorganismes que es multipliquen en el cos humà fins a perjudicar-lo. Poden afectar l'aparell digestiu, el respiratori, el reproductor, l'immunològic, el nerviós, la pell i, en alguns casos, tot el cos. Les malalties infeccioses poden ser causades per virus, per bacteris, per protozous o per fongs. Les més habituals són les provocades pels virus de l'hepatitis, la de la sida és una de les més greus i pel que fa a bacteris, hi ha les malalties com la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi.


A fi de reduir l'aparició de les infeccions i evitar les més greus, convé adoptar uns hàbits de vida saludables i seguir un programa de vacunació. Alguns dels hàbits que hauríem de seguir són:

 • Tenir cura de la higiene corporal.
 • Cuidar, netejar i desinfectar bé les ferides.
 • Rentar-se les mans abans de menjar o de preparar qualsevol aliment.
 • Evitar el contacte proper amb persones que tinguin malalties transmissibles.
 • La vacunació és un mètode preventiu molt eficaç.

 

El diumenge 17 de desembre, La Marató de TV3 centrarà els seus esforços a sensibilitzar i recaptar fons que permetran impulsar noves eines de prevenció per reduir el risc de tenir una infecció, dissenyar mètodes de diagnòstic més eficients, ràpids i personalitzats i disposar de nous tractaments efectius per combatre els microorganismes que causen aquestes malalties.Data de modificació: 23/11/2017 09:46:52