Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:01  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

L'ESCRIPTORA CARE SANTOS ENGEGA ELS CLUBS DE LECTURA DE LA BIBLIOTECA

  • Care Santos en el Club de Lectura

    Care Santos en el Club de Lectura

1/11/2017

La tertúlia amb l'escriptora mataronina, Care Santos, el passat dijous, 26 d'octubre, va donar inici a la nova temporada del Club de Lectura d'Adults de la Biblioteca La Grua de Montmeló. La jornada va comptar, també, amb la presentació del Club de Lectura Juvenil que ha començat a rodar aquest any.

 

Per a l'ocasió s'havien triat dos llibres de l'autora del Premi Nadal 2017: "Diamant blau" de narrativa adulta i "El dueño de las sombras", primer volum de la trilogia de literatura fantàstica "Eblus".  Durant una hora i mitja els membres dels dos Clubs de Lectura i el públic, en general, van conversar amb l'autora que va centrar la seva intervenció en el procés de creació d'aquestes dues obres.

 

Pel que fa a "Diamant blau", Santos - acostumada a escriure novel·les sobre nissagues familiars- va explicar que aquesta nissaga "l'ha vaig patir més que escriure" ja que està basada en la història de la seva família que li explicava la seva àvia Teresa Pujolà. "Vaig començar amb ganes d'explicar la història dels avis i més concretament de la meva àvia Teresa i del meu avi Claudi i a partir d'aquí vaig anar tirant enrere fins arribar al segle XVIII. Una història que conec de primera mà, que la meva àvia sabia explicar molt bé i que deixava la gent extasiada, no tan sols per la manera com l'explicava sinó pel que explicava".

 

Pel que fa a la documentació va destacar que, malgrat tractar-se d'una novel·la que parla de la seva família, el procés de documentació no va diferir del que acostuma a utilitzar per a qualsevol altra obra, mitjançant la recerca en arxius, hemeroteques, llibres parroquials...  "L'única diferència -va afegir- és que en aquest cas perseguia uns objectius més íntims".

 

En quant al seu estil narratiu, molt particular en les seves obres, Santos va comentar que " no se de seguir un ordre cronològic. Com a lectora m'agrada que m'emboliquin una mica més la història, i com a  autora reconec que reflecteixo allò que moltes vegades és la vida, que tampoc segueix un ordre. Quan t'expliquen una història, constantment estem anant i venint al passat i no som ordenats en aquestes anades i vingudes, i potser ho faig per això, o perquè busco un lector participatiu i actiu".

 

Club de Lectura Juvenil

Una de les parts més actives de l'acte va ser la protagonitzada pels membres del Club de Lectura Juvenil que tenien molta curiositat per conèixer més sobre "El dueño de las sombras" com ho va evidenciar la quantitat de preguntes que van adreçar a l'autora qui va fer palesa la seva satisfacció per la participació del jovent.

 

El Club de Lectura Juvenil està format per sis joves, entre 13 i 14 anys, seguint el mateix plantejament que el d'Adults. Un cop al mes es reuneixen a la biblioteca, sota la direcció de la seva directora, Fina Bassons, per debatre, opinar i posar en comú diferents aspectes del llibre triat. Van començar el passat mes de setembre i les dues properes trobades giraran en torn de "Buscando Alaska" de John Green i d'una adaptació per a joves de "Frankenstein"de Mary Shelley.Data de modificació: 02/11/2017 19:17:30