Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:53  |  24/03/2023

Data i hora oficial

El temps

SERVEIS I RECURSOS ADREÇATS A LA GENT GRAN

  • Servei de Dinar en Companyia

    Servei de Dinar en Companyia

  • Centre Residencial de Can Dotras

    Centre Residencial de Can Dotras

21/10/2017

A més de les activitats lúdiques que durant la segona quinzena d'octubre s'estan realitzant per a la gent gran, el departament de Serveis Socials treballa de manera contínua per oferir tot un seguit de serveis, recursos i ajudes, destinades específicament a la gent gran.

 

Alguns serveis es realitzen de manera continuada des de fa molts anys. Altres serveis s'han posat en marxa en els últims anys, adequant-se a les necessitats del moment i d'un sector de població cada dia més nombrós

 

Servei d'atenció a les persones en situació de dependència

L'Ajuntament de Montmeló, des del departament de Serveis Socials, té implementades un conjunt d'accions adreçades a les persones que necessiten suport per a les activitats de la vida quotidiana.

 

Els tècnics responsables del departament realitzen una valoració de la situació personal i de l'entorn de la persona, s'assessora i orienta sobre el recurs més adequat a cada cas i es  realitzen els tràmits necessaris per tal de donar cobertura a les necessitats detectades. Per accedir-hi cal sol•licitar entrevista amb el departament de serveis socials

 

Servei d'ajuda a domicili: atenció personal i neteja de la llar

Format per personal d'atenció personal que es dirigeix a la cura de la persona o persones ateses al domicili i el suport a l'entorn cuidador. Inclou atenció a la higiene i cura personal, suport en el control de la medicació, mobilització de la persona i ajuda en l'adquisició d'hàbits, entre d'altres complementàries.

 

Servei de teleassistència

Té com a objectiu la prevenció i  l'increment de la seguretat de la persona usuària i el seu entorn, ajudar a les persones grans o amb discapacitat per que puguin continuar vivint al seu domicili sense sentir-se aïllades i en les millors condicions possibles. Ofereix a les persones una atenció permanent i a distància, assegurant una resposta ràpida en cas de necessitat o urgència mitjançant un terminal connectat les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.

 

Banc d'Ajudes tècniques. Productes de suport

Servei de préstec d'ajudes tècniques per a facilitar la mobilitat, guanyar autonomia, seguretat i qualitat de vida. El material s'obté mitjançant donacions de particulars i ONG's i es presta a aquelles famílies que compten amb recursos econòmics limitats.Els materials amb els que es compta són llits articulats, cadires de rodes, crosses, caminadors, coixins antiescares, etc...

 

El Reglament Municipal de prestacions econòmiques de caràcter social de l'Ajuntament de Montmeló, contempla també  ajuts econòmics adreçats a les ajudes tècniques i a la compra de productes de suport.

 

Servei Dinar en companyia

Servei diürn orientat a potenciar un envelliment actiu i saludable que vol cobrir dues necessitats bàsiques principalment: facilitar una alimentació adequada i un espai relacional de vincles d'amistat i connexió amb la comunitat.

 

Serveis d'estades Temporals en residències per a la gent gran ( Programa Respir)

Servei que ofereix la Diputació de Barcelona d'estades temporals i programades a recurs residencial. L'objectiu d'aquest servei és el de donar suport a les persones cuidadores que atenen persones grans assistides.

 

Recurs Residencial i Centre de Dia Can Dotras

La residència Can Dotras compta amb un total de 15 places de recurs de residència i 30 places de centre de dia.

El servei de centre de dia és un servei d'atenció diürna que complementa l'atenció pròpia de l'entorn familiar i  que s'adreça a persones de seixanta-cinc anys i més que es puguin trobar en situació de dependència i que necessitin supervisió i assistència per a la realització de les activitats de la vida diària.

 

L'equip professional que dona els seus serveis a Can Dotras està format per una directora, i personal d'atenció directa, professionals de l'atenció geriàtrica, animació sociocultural, teràpia ocupacional, fisioteràpia, atenció sanitària, psicològica i social.Data de modificació: 27/10/2017 12:37:49