Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:12  |  21/03/2023

Data i hora oficial

El temps

CURS DE REANIMACIÓ CARDIOPULMONAR A MONTMELÓ

  • Curs de reanimació cardiopulmonar al pavelló

    Curs de reanimació cardiopulmonar al pavelló

  • Curs de reanimació cardiopulmonar

    Curs de reanimació cardiopulmonar

19/10/2017

Amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria, que se celebra el dia 16 d'octubre de 2017 sota el lema "Una societat que salva vides", s'ha dut a terme un curs de reanimació cardiopulmonar per tal d'instruir i conscienciejar a la població sobre la necessitat d'actuar davant la mort sobtada.

 

La formació ha anat a càrrec d'Ernest Argilaga, infermer del Centre d'Atenció Primària de Montmeló i ha estat dirigida a persones de l'àmbit esportiu que treballen amb infants, joves i adults.

 

Amb aquest curs es pretén que els participants siguin capaços de reconèixer una parada cardiorespiratòria, què fer en aquest cas o en el cas que hi hagi una pèrdua de consciència i aprendre l'ús del desfibril·lador.

 

L'Ajuntament de Montmeló compta actualment amb sis desfibril·ladors que permeten incrementar la velocitat d'intervenció en aturades cardíaques. Aquests desfibril·ladors estan ubicats al Pavelló esportiu, al Camp de futbol, a la Sala Polivalent de la Torreta, davant l'Ajuntament de Montmeló i dos desfibril·ladors mòbils als cotxes de la Policia Local.


Les aturades cardíaques extrahospitalàries són una de les primeres causes de mortalitat en la població, amb més de 3.500 casos a Catalunya cada any. Segons les dades actuals, un 30% dels afectats per infart agut de miocardi mor abans de ser atès en un hospital.

 

Si la intervenció amb un desfibril·lador es produeix al primer minut, la recuperació del ritme cardíac és del 90% i, cada minut que passa, les possibilitats de sobreviure es redueixen entre un 7 i un 10 per cent. Per tant, és molt important poder actuar immediatament amb un desfibril·lador a l'abast.Data de modificació: 26/10/2017 12:38:55